Mara iubeste ciorbele, supele, cu orice si din orice. La intrebarea ce vrei sa mananci, primul raspuns al ei e ciorba sau supa. Si mie imi plac. Ciorbele se fac mai greu de cand cu intoarcerea la munca, nu mai lucrez de acasa, dar supele! Multumesc celui de le-a inventat!
Ingrediente:
- 1 ceapa medie tocata fin
- 1 morcov ras
- 1/2 ardei gras (eu am folosit verde)
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- 4-5 catei usturoi + 2 rasi
- 300 gr buchetele conopida
- 3 lg smantana grasa
- Zeama de la o lamaie
- patrunjel pentru servit
- 1 foaie de dafin
Cum am procedat:
- am inabusit ceapa, cei 4-5 catei de usturoi si morcovul in ulei si apa
- am adaugat ardeiul si am continuat sa inabus cateva minute
- am adaugat buchetelele de conopida si foaia de dafin si am acoperit cu lichid (supa/apa) si am gatit aprox 15-17’
- la final, am adaugat smantana grasa si am luat oala de pe foc
- dupa, am adaugat zeama de lamaie si cei 2 catei de usturoi extra (rasi)
- am servit cu patrunjel
Pofta buna!
No Comments