Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Supă usturoiată cu conopidă

martie 27, 2021

Mara iubeste ciorbele, supele, cu orice si din orice. La intrebarea ce vrei sa mananci, primul raspuns al ei e ciorba sau supa. Si mie imi plac. Ciorbele se fac mai greu de cand cu intoarcerea la munca, nu mai lucrez de acasa, dar supele! Multumesc celui de le-a inventat!

Ingrediente:

  • 1 ceapa medie tocata fin
  • 1 morcov ras
  • 1/2 ardei gras (eu am folosit verde)
  • 1 lg ulei de masline extravirgin
  • 4-5 catei usturoi + 2 rasi
  • 300 gr buchetele conopida
  • 3 lg smantana grasa
  • Zeama de la o lamaie
  • patrunjel pentru servit
  • 1 foaie de dafin

Cum am procedat:

  • am inabusit ceapa, cei 4-5 catei de usturoi si morcovul in ulei si apa
  • am adaugat ardeiul si am continuat sa inabus cateva minute
  • am adaugat buchetelele de conopida si foaia de dafin si am acoperit cu lichid (supa/apa) si am gatit aprox 15-17’
  • la final, am adaugat smantana grasa si am luat oala de pe foc
  • dupa, am adaugat zeama de lamaie si cei 2 catei de usturoi extra (rasi)
  • am servit cu patrunjel

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.