A vazut la colegi tartine cu carne si mi-a cerut si mie. E copil, vede, vrea. Si pentru ca nu am gasit o pastrama curata, bine, nici nu vreau sa caut asa ceva, am pregatit-o in casa.
Ingrediente:
- 250 gr muschiulet de porc
Bait
- zeama de la o portocala
- 2 catei usturoi
- cimbru, oregano
Crusta
- condimente uscate: oregano, rozmarin, marar, patrunjel, usturoi
- seminte: canepa
Cum am procedat:
- am lasat muschiuletul in baitul pregatit din zeama de portocala, usturoi si oregano timp de 24h, in frigider
- a doua zi, am asezat condimentele si semintele pe o foaie de copt si am asezat muschiuletul deasupra
- am imbibat bine muschiuletul in condimente si seminte si l-am infasurat in foaia de copt
- am infasurat muschiutelul in o a doua foaie de copt si l-am copt timp de 3h la 170 gr, caldura jos
- in ultimele 20′, am desfacut hartia, am schimbat pe grill si l-am lasat sa prinda culoare
- dupa racire, am lasat muschiuletul in frigider 1-2h inainte de a felia
Il vom servi la mic dejun, in sandwich cu salata, dar poate fi servit si la pranz cu legume, couscous, orz, bulgur, etc.
Pofta buna!
No Comments