Sambata Sfantului Teodor se pregateste grau fiert sau coliva, cum i se spune in popor. Cu toate ca pregatesc periodic grau fiert, in diverse combinatii, nu l-am ratat nici azi!😊 Reinterpretat putin, bineinteles! Cum ne place!
Ingrediente:
- 500 gr grau
- 2 lg nutella baby – reteta aici
- 100 gr nuca romaneasca, coapta 10’ la 160*
- 1 lg miere certificata (1+) sau pasta curmale. Indulcitorul lichid il puteti inlocui cu niste curmale maruntite. Vor “lega” la fel de bine compozitia
- 1 lingurita scortisoara Ceylon
- niste visine proaspete sau deshidratate si infuzate in suc de mar
Cum am procedat:
- graul il puteti hidrata, daca doriti sa scadeti timpul de fierbere. Il puteti fierbe fie la o oala sub presiune, fie la SC, fie normal, intr-o cratita pe ochiul aragazului. In functie de metoda folosita, difera si timpul de preparare termica. Cert este ca veti stii cu siguranta cand este fiert.
- odata fiert graul, se scurge de apa si se amesteca cu restul ingredientelor. Cam atat!:)
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments