Cereale, pseudocereale și derivate

Grâu/arpacaș fiert cu “nutella baby”, nuci coapte, scorțișoară și vișine

martie 20, 2021

Sambata Sfantului Teodor se pregateste grau fiert sau coliva, cum i se spune in popor. Cu toate ca pregatesc periodic grau fiert, in diverse combinatii, nu l-am ratat nici azi!😊 Reinterpretat putin, bineinteles! Cum ne place!

Ingrediente:

  • 500 gr grau
  • 2 lg nutella baby – reteta aici
  • 100 gr nuca romaneasca, coapta 10’ la 160*
  • 1 lg miere certificata (1+) sau pasta curmale. Indulcitorul lichid il puteti inlocui cu niste curmale maruntite. Vor “lega” la fel de bine compozitia
  • 1 lingurita scortisoara Ceylon
  • niste visine proaspete sau deshidratate si infuzate in suc de mar

Cum am procedat:

  • graul il puteti hidrata, daca doriti sa scadeti timpul de fierbere. Il puteti fierbe fie la o oala sub presiune, fie la SC, fie normal, intr-o cratita pe ochiul aragazului. In functie de metoda folosita, difera si timpul de preparare termica. Cert este ca veti stii cu siguranta cand este fiert.
  • odata fiert graul, se scurge de apa si se amesteca cu restul ingredientelor. Cam atat!:)

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.