Cereale, pseudocereale și derivate

Biluțe de hrișcă

octombrie 18, 2021

Când fac lapte vegetal pregătesc mereu și niște biluțe energizante. Varianta de astăzi este de hrișcă, având în meniu laptele de hrișcă (rețeta aici), dar puteți să pregătiți aceste biluțe și fără să faceți lapte.

Ingrediente: 

  • 250 de grame hrișcă verde (eu folosesc această variantă din Bebetei)
  • 3 lingurițe de miere
  • câteva picături de suc de portocală
  • 2 lingurițe unt vegetal (eu am folosit de arahide, fin)
  • un vârf de cuțit pudră de vanilie

Cum am procedat:

  • eu aveam deja hrisca hidratată și mărunțită foarte foarte fin de la lapte, dar dacă luați procesul de la zero hidratați hrișca peste noapte în apă rece, dimineața o spălați sub jet de apă rece, o blenduiți cu apă și ulerior o scurgeți foarte bine de lichid
  • hrișca astfel prezentată se amestecă împreună cu restul ingredientelor și se trece într-o cratiță (ideal una de care nu se lipește)
  • se pune amestecul pe foc și se amestecă continuu aproximativ 5 minute. Textura este de budincă de griș mai grosuță, deci trebuie să amestecați constant pentru a nu se arde. În funcție de calitatea produselor și conținutul de apă, dacă este foarte uscată compoziția, puteți să mai adăugați câteva picături de apă sau lapte vegetal – la mine nu a fost nevoie
  • după gătire am lăsat amestecul la răcit până când a atins o temperatură mai joasă și l-am putut modela cu mâna
  • mi-am pus un strop de ulei de cocos în mână (se poate folosi orice alt ulei neutru/dulciu sau apă), o linguriță mai mare din amestecul pregătit și am făcut o biluță; biluța obținută a fost pusă pe o farfurie
  • după ce am terminat toată compoziția, am trecut biluțele la frigider pentru minim 60 de minute – se mai întăresc ușor încât să poată fi prinse între degete fără probleme
  • totuși, nu au textură de baton de cereale, fiind mai degrabă un terci mai dens
  • noi le mâncăm cu fructe proaspete

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lapte de hrișcă - My Baby Food octombrie 18, 2021 at 8:31 pm

    […] partea densă rămasă de la lapte a fost folosită pentru a face niște biluțe de hrișcă (aici) […]

  • Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.