Dulcegării

Cornulețe umplute cu silvoiță și nuci

februarie 16, 2020

E prima data cand fac cornulete, desi mereu mi-au placut. Aluat fraged, gem sau dulceata, nuci. Asa le facea mama in copilarie. Imi amintesc ca facea atat de multe, incat, la un moment dat, ne plictiseam de ele…Amintiri! 😘

Ieri, a venit randul lor si la noi in casa, dar imi pare rau ca nu am facut mai multe. Copilul, mama, sotul meu si eu ne-am incrucisat sabiile pentru ele, sa le numim Domnitele Cornulete.

Ingrediente:
Aluat

Umplutura

  • 3 linguri silvoita de prune (magiun) fara zahar
  • 4 linguri nuci hidratate si rasnite

Cum am procedat:

  • in bolul robotului, am amestecat ingredientele pentru aluat pana cand aluatul s-a desprins de pe peretii vasului; am obtinut un aluat moale, omogen, elastic, dar nelipicios
  • intr-un bol, am amestecat silvoita impreuna cu nucile si am lasat deoparte
  • am impartit aluatul in 3 bucati egale pe care le-am intins in foi subtiri si rotunde
  • am taiat fiecare foaie in 8 triunghiuri egale, taind prima data foaia in 4, sub forma de +, apoi fiecare sfert in doua
  • am pus cate o lingurita de gem la fiecare capat lat al triunghiului si am rulat catre varful ascutit, dupa care am indoit capetele sub forma de semiluna
  • am asezat cornuletele in tava de copt si am copt timp de 25’, primele 15’ la 170 grade, iar ultimele 10’ la 190 grade
  • am pudrat cu faina de cocos si am servit cu pofta

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.