Dulcegării Patiserie

Palmieri cu nuca

noiembrie 30, 2020

E luni, iar zi de scoala, pachetel, fuga-fuguta prin casa…tare-mi place weekendul cand nu ma stresez din nimic, fara timp exact, fara sa trebuiasca sa ajung undeva…Un weekend de 5 zile nu a inventat nimeni? 😄😄 Revin cu drag la foitaj, la cel rapid, deliciu, dar prietenos cu timpul mamelor.

Imi place foitajul asta rapid, asa ca il fac si rasfac, dar acum, cu mana pe inima spun, mi-a iesit perfect, iar palmierii astia ii aveam in minte de mult.

Ingrediente:

  • 200 gr unt (sau margarina Alsan pentru copilasii cu aplv) ras
  • 200 gr faina 550
  • 90 gr apa rece de la frigider
  • 100 gr nuci hidratate/rasnite
  • 50 gr sirop de curmale
  • 1 galbenus (optional, se poate omite) sau 2 lg lapte

Cum am procedat:

  • am amestecat, fara sa insist deloc, cat sa se imbine ingredientele (pot sa ramana bucatele mici de unt in aluat, si am pastrat aluatul la rece 1h
  • apoi, am intins aluatul sub forma unui patrat, am impaturit in 3, am intins din nou si impaturit in 3 inca o data 😄
  • dupa, am intins un patrat de 20×20, am uns cu sirop de curmale, am adaugat nuci rasnite si am trecut usor cu sucitor peste ca sa intre putin nucile in aluat
  • am rulat dinspre mine pana la mijlocul foii si apoi dinspre cealalta jumatata catre mijloc
  • am intors ruloul cu fundul in sus si am feliat cu un cutit bine ascutit, felii subtiri de 1-1.5cm
  • am asezat palmierii in tava, am uns cu galbenus (sau lapte) si i-am copt 25’ la 180 gr, preincalzit

Se pot servi la cina cu iaurt sau la mic dejun cu iaurt si fructe.

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Oana decembrie 16, 2020 at 7:26 pm

    Buna ziua! Se poate folosi si faina integrala sau spelta?
    Multumesc

    • Reply Sorina decembrie 16, 2020 at 7:53 pm

      Buna, spelta, da.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.