De cateva seri, ma tot someaza a mea fiica sa ii pregatesc supa de mais (porumb). A mancat ea la scoala si i-a placut tare mult. Am tot avut altele in plan, dar stiam ca nu voi scapa. Daca iti cere copilul, ii oferi ce iti cere, altfel…cine stie daca mai mananca! 🙂 Si stiti deja povestea…putine ingrediente, usor de pregatit, fara complicatii. Aia-s eu!
Ingrediente (4 boluri):
- 2 borcane de 250 gr porumb dulce prefiert (BIO)
- 1 ceapa
- 2 -3 catei de usturoi
- 1 lgta amidon tapioca (sau alt amidon nemodificat genetic)
- 1 lg ulei de rapita presat la rece
- 150 ml lapte
- 350 ml apa
- patrunjel + 3 oua fierte pentru servit
Cum am procedat:
- am tocat ceapa, usturoiul si le-am inabusit in apa si lg de ulei
- am adaugat si boabele de porumb si apa si am continuat sa gatesc 15-20′
- am luat de pe foc, am adaugat laptele si am pasat supa
- am repus supa pe foc, la foc mic
- am amestecat lgta de amidon cu putina apa (vreo 2 lg) si am adaugat in supa
- am lasat sa mai fiarba 3-4′ pana da intr-un clocot
- am servit cu ou fiert ras si patrunjel
Pofta buna!
No Comments