Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic

Puffy-balls cu cartof dulce

martie 17, 2021

A fost o cina pe cinste. Delicioasa de-a dreptul. Si de-a stangul, de altfel. 😀 Pufisoarele astea sunt pufoase…deh…de aia le-am numit puffy 😀, gustul de cartof dulce cu cheddar e bun-bun, sosul tzatziki cu care le-am servit a avut si el rolul lui, totul condimentat cu o gluma, ceva rasete, un pupic si un “merci, mami”. Dupa care…a venit stransul mesei. Magia s-a sfarsit! 😁

Magia s-a sfarsit, dar noi tot cu burticile fericite am ramas. Unii, mai bogati, au ramas cu stransul mesei, dar asta e din alta poveste, nu v-o spun acum…mai bine sa va povestesc despre reteta, poate-poate, va face cu ochiul si voua.

Ingrediente:

  • 400 gr cartof dulce copt (am folosit cartofi dulci albi)
  • 110 gr cheddar ras
  • 2 lg patrunjel tocat
  • 1 lgita pudra de usturoi

Crusta

  • 1/2 pahar faina de migdale (puteti inlocui cu pesmet, cu gluten sau fara)
  • 1 lg fulgi de drojdie inactiva
  • 1 lg seminte (am folosit susan, canepa)
  • 1 lg parmezan ras (se pote inlocui cu fulgi de drojdie)

Cum am procedat:

  • am pasat cartofii cu o furculita si i-am amestecat impreuna cu branza rasa, usturoiul pudra si patrunjelul
  • cu mainile usor umede, am format chiftelutele
  • intr-un bol, am amestecat ingredientele pentru crusta, dupa care am trecut fiecare chifteluta prin amestec, avand grija sa le imbrac pe toate partile
  • am copt chiftelutele in cuptorul preincalzit la 200 gr, timp de 20’, caldura sus-jos
  • am servit cu sos tzatziki

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.