A fost o cina pe cinste. Delicioasa de-a dreptul. Si de-a stangul, de altfel. 😀 Pufisoarele astea sunt pufoase…deh…de aia le-am numit puffy 😀, gustul de cartof dulce cu cheddar e bun-bun, sosul tzatziki cu care le-am servit a avut si el rolul lui, totul condimentat cu o gluma, ceva rasete, un pupic si un “merci, mami”. Dupa care…a venit stransul mesei. Magia s-a sfarsit! 😁
Magia s-a sfarsit, dar noi tot cu burticile fericite am ramas. Unii, mai bogati, au ramas cu stransul mesei, dar asta e din alta poveste, nu v-o spun acum…mai bine sa va povestesc despre reteta, poate-poate, va face cu ochiul si voua.
Ingrediente:
- 400 gr cartof dulce copt (am folosit cartofi dulci albi)
- 110 gr cheddar ras
- 2 lg patrunjel tocat
- 1 lgita pudra de usturoi
Crusta
- 1/2 pahar faina de migdale (puteti inlocui cu pesmet, cu gluten sau fara)
- 1 lg fulgi de drojdie inactiva
- 1 lg seminte (am folosit susan, canepa)
- 1 lg parmezan ras (se pote inlocui cu fulgi de drojdie)
Cum am procedat:
- am pasat cartofii cu o furculita si i-am amestecat impreuna cu branza rasa, usturoiul pudra si patrunjelul
- cu mainile usor umede, am format chiftelutele
- intr-un bol, am amestecat ingredientele pentru crusta, dupa care am trecut fiecare chifteluta prin amestec, avand grija sa le imbrac pe toate partile
- am copt chiftelutele in cuptorul preincalzit la 200 gr, timp de 20’, caldura sus-jos
- am servit cu sos tzatziki

Pofta buna!
No Comments