E dimineata si diminetile sunt mereu o provocare. Niciodata nu stiu ce sa mai pregatesc, cum sa fac, sa mancam toti. In afara de oua….Doua mere ochioase se holbau la mine din cosul de fructe, asa ca le-am ochit si le-am invitat frumusel in minunea minunata, un crumble delicios.
Ingrediente:
- 2 mere micute
- 1 lgita scortisoara Ceylon
- 1 lg zeama de lamaie
- 2 lg sirop de curmale
- 1 mana buna de fistic maruntit (sau nuci)
- 75 gr unt + pentru uns (sau margarina Alsan in caz de aplv)
- 4-5 lg faina de ovaz (sau alta faina)
- 2 lg fulgi de ovaz
Cum am procedat:
- prima data, am taiat merele cubulete mici si le-am amestecat cu siropul de curmale, zeama de lamaie si scortisoara
- le-am asezat in vasul de cuptor uns cu putin unt, iar peste, am asezat fisticul maruntit
- am amestecat faina cu fulgii de ovaz si untul, obtinand un aluat nisipos
- am asezat aluatul nisipos deasupra, niveland, peste mere
- am invitat vasul in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura jos, si am copt timp de 30′
- am servit cu iaurt si fructe
Pofta buna!
No Comments