Daca esti oltean, stii ce zic, praz. Moldoveanca fiind, ceapa era regina bucatariei. Asta pana am incercat prazul si m-am transformat partial in olteanca. Bun ii, Doamne! Dulceag, aromat…😃
Arata ca o ceapa verde uriasa, dar are o aromă mult mai blanda, oarecum dulce si o textura mai cremoasa atunci cand este fiert.Prazul este bogat in vitamine si minerale. In acelasi timp, este deosebit de bogat in carotenoizi de provitamina A, inclusiv beta caroten. Este, de asemenea, o sursă buna de vitamina K1, care este necesara pentru coagularea sangelui și pentru sanatatea inimii. Bogat in vitamina C, ceea ce ajuta la sanatatea imuna, la repararea tesuturilor, la absorbtia fierului si la producerea de colagen. De fapt, prazul ofera aproximativ de doua ori mai multa vitamina C decât aceeasi cantitate de portocale.
Atat cu si despre praz, mai bine sa il gustam, zic! 😃
Ingrediente: (2 adulti+1 copil)
- 1 tija groasa praz (partea alba)
- 8 cartofi mici-medii
- 3 catei usturoi
- 1/2 dovlecel
- 2 lg ulei de masline extravirgin
- 200 ml smantana lichida fara caraghenan
Cum am procedat:
- am curatat legumele si le-am taiat bucati dupa care le-am pus la fiert
- odata fierte, am scurs apa (am pastrat o parte pentru a regla consistenta supei in caz de nevoie)
- am pus usturoiul, uleiul si smantana, 50 ml de apa si am pasat supa
- am repus-o pe foc cateva minute pana a dat intr-un clocot
- am servit cu paine prajita, patrunjel si fulgi de drojdie inactiva
Pofta buna!
No Comments