Legume și leguminoase

Fasolatha, ciorba de fasole grecească

februarie 14, 2023

Ne place fasolea, iar Mara, se pare, si mai mult. Cu o salata de ceapa rosie alaturi, merge de mama focului. Mititica, spre uimirea mea, a cerut a doua portie. 🤟

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • 1 bucatica de pastarnac
  • 1 bucatica telina
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 foaie dafin
  • 1 borcan fasole bio prefiarta (Mega Image, marca proprie, contine fasole, apa, sare)
  • 1 lgita cimbru uscat
  • 50 gr pasata de rosii
  • 30 gr ulei de masline
  • 2l apa

Cum am procedat:

  • am tocat legumele cubulete si ceapa marunt
  • am pus ceapa in apa care fierbea impreuna cu cimbrul si foaia de dafin, apoi am adaugat morcovul, telina si pastarnacul.
    am daugat fasolea si ardeiul gras si am lasat la fiert vreo 20’
  • am adaugat pasata de rosii si uleiul de masline si am lasat pe foc inca cca 10-12’
  • la final, am adaugat patrunjel proaspat tocat. 

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.