Moldoveanca sa pregateasca mucenici muntenesti…asa ceva!Mamaaaaaa, sper ca nu te uiti, raman fiica ta, mucenicii moldovenesti sunt cei mai buni, dar, va spun voua un secret: astia muntenesti sunt dementiali!
E prima data cand mananc, dar sigur nu si ultima! In plus, am gasit unii bebe-prietenosi (1 an+), asa ca i-am putut oferi fetitei mele fara regrete.
Cu nuci, caju, cocos si vanilie, au fost un mic dejun fara mofturi, copi si adulti.
Eu am gasit acesti mucenici la magazinul romanesc din tara unde locuiesc, dar voi ii gasiti in supermarket cu siguranta, Mucenicii din Regat Bunatarie, contin faina, apa, grau drojdie si putina sare, ceea ce ii face sa fie buni pentru copilasii de peste 1 an.
Ingrediente:
- 200 gr mucenici muntenesti
- 1 l apa
- 1lgita coaja de coaja de lamaie BIO
- 1 lgita coaja de portocala BIO
- 1 lgita vanilie pudra
- 3 lg sirop de curmale (optional, dupa gust)
- nuci, alune hidratate si rasnite/maruntite, 1 lg fulgi de cocos
Cum am procedat:
- am pus apa la fiert si cand a inceput sa clocoteasca, am redus focul la mediu si am adaugat mucenicii, lasandu-i la fiert cam 15-17′
- la final, am adaugat vanilia, coaja de lamaie si portocala si am mai dat intr-un clocot
- dupa ce am luat de foc, am adaugat siropul de curmale, nucile si fulgii de cocos si am omogenizat
- am servit cu extra de nuci si fulgi de cocos, fiecare dupa preferinte
Pofta buna!
No Comments