Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Supă cremă vegană de broccoli cu amaranth și caju

februarie 4, 2019

Tare am mai fost in dubii cum sa denumesc supa de mai jos! Primul impuls a fost acela de a-i zice “supa care a recucerit gurita”! 🙈

Mister al meu a avut saptamana “altfel”! Adica, n-a dorit in ruptul capului sa pape ceea ce mananca in mod obisnuit la pranz. De carnita nici sa auda. Asadar, dupa multi ochi dati peste cap, o caruta de “NU-uri” de berbecut si cativa neuroni lipsa (clar, ai mei – sa se inteleaga), nazdravanul a reinceput sa deschida timid gurita. La “altceva”. Ce nu stie el este ca, tot pe “clasicul” nutritiv am mers, oricat de mult radea el pe sub mustati ca m-a pacalit si am cedat🤪.

Si cum imi place sa vad jumatatea plina a paharului, e bine sa mai existe si cate o saptamana “altfel”, intrucat in lipsa ei, nu ajungeam sa-mi incretesc si mai mult scoarta cerebrala cautand noi combinatii, in baby sectorul “supe”.

Ingrediente:

  • o ceapa medie
  • 15 cm tulpina praz
  • 30 gr telina
  • 40 gr pastarnac
  • 180 gr broccoli
  • 1,5 l supa legume sau apa
  • 40 gr caju sau unt caju Rawckers
  • 2 linguri amaranth fiert – reciclat (l-am hidratat in apa cu lamaie peste noapte, anterior fierberii)
  • 2 lg ulei de floarea soarelui, resat la rece

Cum am procedat:

  • in cazul in care nu aveti amaranthul fiert, ramas de la alt preparat, acesta se lasa peste noapte (sau minim 2 ore) in apa cu lamaie. Se clateste bine si se fierbe intr- o cantitate suficienta de apa (normal, in pilafuri raportul este 1:3), pentru a putea fi strecurat, ulterior.
  • caju-ul se lasa si el la hidratat peste noapte, in apa – motivul fiind acela de a inlatura acidul fitic si a facilita mai bine absorbtia nutrientilor. Asta, dincolo de faptul ca, odata inmuiat se va transforma – prin mixare, intr-o pasta cremoasa si nu intr-una “grunjoasa”
  • ceapa, prazul, telina si pastarnacul se pun la fiert in apa sau in supa de legume. O alta varianta ar fi inabusirea cepei si a prazului, urmata de adaugarea telinei,  si a restului de apa (supa). In ultimele 10’ se adauga broccoli.
  • cand au fost fierte toate legumele, se pun in mixer impreuna cu caju-ul  hidratat (scurs de apa si clatit). Se adauga 2 lg de ulei presat la rece, astfel beneficiem de toate proprietatile “dumnealui”. Puteti sa optati si pentru varianta “smantanii” din caju, mixand separat caju-ul impreuna cu putina apa, rezultatul fiind o pasta cremoasa, din care va adaugati direct in farfurie, dupa bunul plac. Tot acum, am adaugat si amaranthul deja fiert. Rezultatul? O supa cremoasa, delicioasaaaa!
  • sa nu uiiit: am pastrat si cateva bucatele intacte de broccoli, pentru “impresia artistica”. Pardon, pentru impersionarea artistului!🙈

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anamaria februarie 9, 2020 at 6:05 pm

    Excelentă această supa! Intr-adevăr a recucerit gurița 🙂 Merge de minune si pt copil alergic la proteina din laptele de vacă.
    Mulțumim !

    • Reply Simona februarie 20, 2020 at 8:03 pm

      Wiii! Tare ma bucur ca va place si voua!🤗

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.