Un pranz pe cat de rapid, pe atat de gustos! Sau o cina, de ce nu? Doar nu o sa lasam fasolea verde nepapata! Mai ales ca, nu e deloc de lepadat din punct de vedere nutritiv!
Ingrediente:
- 300 gr fasole verde (eu am avut congelata)
- 2 catei usturoi
- 3 morcovi baby
- un praf de sare (2+)
- 80 ml lapte de cocos (puteti sa-l inlocuiti cu o lingura zdravana de smantana dolofana sau cu 80 ml smantana proaspata Laptaria cu caimac).
- 3 fire marar
- branza feta (atentie la continutul de sare, in cazul piticilor sub 2 anisori!) sau branzica de vaci. In cazul in care nu doriti sa folositi lactate animale, puteti inlocui feta cu Ricotta Marmotta (Rawckers) sau o alta branzica vegetala preferata si prietenoasa
Cum am procedat:
- intr-un wok am pus o lingura de ulei presat la rece de masline, 3 lg apa si usturoiul feliat. In urmatorul minut, am adaugat morcovii si fasolea verde, peste care am turnat o ceasca de zeama de legume/apa – cat sa acopere legumele. Am pus capacul si am lasat preparatul la gatit pentru aproximativ 15-20’
- odata gatite legumele, am adaugat laptele de cocos si am mai lasat la gatit 5’. Daca folositi lactate animale, adaugati-le dupa ce ati luat preparatul de pe foc
- o parte din membrii familiei a servit fasolica alaturi de niste branza feta, in timp ce alta parte a servit-o alaturi de niste ricotta Marmotta (Rawckers). Deasupra am presarat o lingurita de seminte de canepa decorticata
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments