Ne numaram printre cei carora le place brocoli. Mara cred ca a preferat brocoli altor legume, bineinteles, dupa morcov. Imi amintesc si acum cum fura brocoli crud si musca din el. 😃
La abur, in chiftelute, in supe, in tocanite, tarte, daca il vede, stie ca e acolo, sigur mananca. Asta e binecunoscut de mine. A fost o perioada, cand era mai mica, manca brocoli cu morcov. Pe vremea aceea carnea era “no-no-no”. 🙈
Ingrediente:
- 1 morcov
- 1 ceapa mica
- 1 ou mare
- 1 brocoli mic
- 1/3 ardei gras rosu
- 50 gr emmental ras
- 1 catel mic de usturoi
- 1-2 lg de pesmet in functie de compzitie
- 1 lg seminte de canepa
- 1 lg ulei de masline
Cum am procedat:
- prima data, am oparit brocoli (il puteti da pe razatoare crud, eu am un tip de brocoli care fierbe mai greu)
- apoi, am pus ceapa, morcovul si ardeiul gras in vasul robotul si am maruntit fin
- am adaugat si brocoli si am pulsat de careva ori ca sa il maruntesc si pe acesta
- am amestecat cu usturoiul ras, oul batut, uleiul, branza si semintele, adaugand la final pesmetul in functie de cat de moale este compozitia
- cu mainile umede, am format chiftelutele, le-am in tava de cuptor si le-am copt 30’ la 190 grade, cuptor preincalzit
Pofta buna!
2 Comments
Fără pesmet ar ieși oare?🤔
Buna, depinde de textura. Poti adauga paine usor inmuiata in apa si stoarsa bine. Sau un cartof fiert piure.