Legume și leguminoase

Linte galbenă cu legume, ciuperci și salată

februarie 26, 2021

Alina (Melisa din MyBabyFood family) vă propune un prânz vegetal cu mulți nutrienți în compoziție și numai bun de servit în zilele fără carne.

„Azi, la pranz, am servit proteina vegetala: Linte galbena cu legume, ciuperci la Airfryer, salata

Ingrediente:

    • pentru mâncarea cu linte:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei
  • 1/2 dovlecel
  • 100g linte galbena
  • coriandru macinat
  • pudra de curry
  • marar proaspăt
    • pentru ciuperci:
  • 5 ciuperci Champignon
  • Un „sos” din: sucul de la 2 portocale rosii, mici, sare (2+ani), piper roz macinat (2+ani), 1 lg amidon tapioca, 1 lgita pudra de curmale, 1 lg ulei de rapita presat la rece
    • pentru salata:
  • 2 frunze de salata verde
  • o mana de roșii colorate
  • o mana de germeni de brocoli
  • 1 lg semințe decorticate de canepa

Cum am procedat:

  • Pentru mâncarea de linte am pus de seara, lintea la hidratat, în apa simpla. A doua zi, am spălat, curățat și tocat legumele, pe care le-am înăbușit 2-3 minute în putina apa și o lingura ulei de rapita presat la rece. Am adăugat lintea (clătită și scursa), o cana de apa fierbinte și am continuat gătirea, cu capac, timp de 15 min. Am îndepărtat capacul, am adăugat condimentele pudra și am lăsat încă 5-10minute sa scadă lichidul. După ce am oprit focul, am adăugat mărarul proaspăt, tocat.
  • Pentru ciuperci: taiem ciupercile felii de aprox 0,5cm și le dam prin sos, apoi le punem pe gratarele Airfryerului, la 180 grade, timp de 12minute (în lipsa unui Airfryer, puteți găti ciupercile la cuptor, ca în rețeta de aici)
  • Pentru salata: am tăiat salata, roșiile și germrnii de brocoli, apoi le-am amestecat cu semințele de canepa
  • Am adăugat înainte de servire turmeric, fulgi de drojdie și încă puțin marar proaspat”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.