Despre importanța crudităților nici nu are sens să mai discutăm, doar știm cât de importante sunt, dar putem să vă aducem rețete noi, testate în familiile noastre. Rețeta de astăzi îi aparține Alinei (Melisa, din familia MyBabyFood).
„În ultima perioada, am încercat sa introduc în meniul zilnic cât mai multe crudități, astfel, la cina am servit: Altfel de tabouleh (raw), ciuperci la cuptor, germeni de brocoli și gulie
Ingrediente:
-
- pentru tabouleh
- 5-6 buchetele de conopidă (cruda)
- 2 fire de ceapa verde (doar partea verde)
- 5-6 roșii cherry
- 1/2 leg pătrunjel
- 2 lg zeama de portocala
- 1 praf de sare (2+ani)
- pentru ciuperci
- 6 ciuperci mari – Champignon
- mix din: 2 lg ulei de măsline presat la rece, 1 cățel de usturoi, zdrobit cu presa, boia dulce, pudra de hribi (opțional)
Cum am procedat:
- Conopida se mărunțește într-un robot de bucatarie, cu lama în S, apoi se amesteca cu restul ingredientelor din tabouleh
- Taiem ciupercile felii subțiri, presarăm putina sare și le punem într-o tava, la cuptor, 180 grade, timp de 20min. Scoatem tava, amestecam ciupercile, punem mixul de ulei peste, amestecam iar și dam la cuptor pentru încă 5-7min.
- Noi am servit cu germeni de brocoli și gulie (crescuți în casa).”
No Comments