Legume și leguminoase

Tocăniță de ciuperci

octombrie 29, 2021

A fost o cina copioasa si pe placul tuturor. Desi Mara nu a fost fan ciuperci in primii 3 ani, acum le-ar manca si crude. Ne plac si noua, asa ca le gasim locul la mesele noastre. Tocanita asta a fost delicioasa.

Ingrediente:

  • 600 gr ciuperci champinion cuburi
  • 1 ceapa mare tocata
  • 3 catei mari de usturoi ras
  • 1 ardei gras taiat cubulete
  • un borcan 250 gr rosii pasate
  • 1 frunza de dafin
  • 2 lg ulei de masline extravirgin

Cum am procedat:

  • am inabusit ceapa si usturoiul in ulei si apa, am adaugat ardeiul gras si frunza de dafin si am gatit cca 5-7′
  • am adaugat ciupercile si un paharel de 125 ml de apa si am gatit pana cand apa lasata de ciuperci s-a evaporat
  • am adaugat pasat de rosii si am continuat sa gatesc la foc mic inca 10′, amestecand din cand in cand
  • noi am servit cu mamaliguta

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.