Pana pe la 3 ani, terciurile erau nelipsite la mic dejun, cred ca e singurul fel de mancare pe care nu il refuza niciodata. Putea sa manance si noaptea daca ii dadeam. Dupa, boooooom, refuz total. Nu si nu la terciuri. Nicio culoare, niciun fruct, nimic nu o mai atragea. Blocaj total. Am renuntat o buna bucata de vreme, apoi…ia, hai, mai, sa ma incercam.
Mara, vrei terci? Nu. Vrei porridge? Daaaaaa, mie porridge imi place, nu terciul, zise ea cu aer sfatos. Bine ca ii zisesi maicii tale ca iti place porridge, numai din ala ti-oi da, fata mea!
Ca sa stiti si voi, terciul nu e bun, dar porridge se mananca fara comentarii. :p
Ingrediente:
- 2lg sanatoase fulgi de ovaz
- 150 ml lapte vegetal sau animal
- 1 lgita unt de caju (eu am folosit capjune de la Papamigdal)
- 1 lg branzica proaspata, cremoasa
- 1/3 banana + cateva felii pentru servit
- putin sirop de curmale pentru servit (optional)
Cum am procedat:
- am pus fulgii sa fiarba in lapte, pret de 5′, cat sa se inmoaie si sa nu ramana cruzi (nu vrem sa oferim copilasilor mici fulgi netratati termic, pericolul numit Salmonella abia asteapta la usa)
- intre timp, am pasat banana cu o furculita, am amestecat-o cu branzica
- odata fierti fulgii, am adaugat lgita de unt si am omogenizat, apoi am adaugat banana si branzica si am amestecat bine
- am servit cu putin sirop de curmale si cateva felii extra de banana
Pofta buna!
No Comments