În ultima perioadă la noi în familiei este o preferință aparte pentru pastele cu sos roșu, așadar le preparăm în toate modurile posibile. De data aceasta avem niște paste vegane cu legume : vinete, dovlecel, ardei, roșii, ceapă și usturoi.
Ingrediente:
- paste făinoase – eu am folosit 4 pumni de paste din grâu dur, voi puteți să setați cantitățile în funcție de numărul de porții pe care îl preparați, schimbând și tipul de paste în funcție de toleranță și preferințe
- 1 vânătă mică
- 2 roșii mari
- 1/2 dovlecel
- 1/2 ardei roșu
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă mică verde
- 2 linguri generoase de ulei vegetal presat la rece – eu am folosit din semințe de dovleac
- 100 ml supă concentrată de legume (la nevoie se poate înlocui cu apă)
- pătrunjel verde – eu folosesc cantități mari
- opțional, pentru servire: fulgi de drojdie inactivă, parmezan vegetal (eu asta am folosit), semințe
- alte condimente potrivite: busuioc, oregano, sare (+1 an)
! eu am făcut 2 porții mari și 1 porție mică, de aici cantitățile mai mari
Cum am procedat:
- am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj
- am tăiat toate legumele cubulețe, excepție usturoiul care a fost tocat fin (eu păstrez și coaja la vinete, dovlecel, roșii dar le spăl foarte bine în apă cu bicarbonat de sodiu)
- am pus toate legumele într-un wok și le-am gătit la foc mic pentru aproximativ 10 minute (până când scade din lichidul pe care îl lasă roșiile); am adăugat supa de legume și am mai gătit 10 minute
- când pastele și legumele erau gătite, am adăugat în wok pastele strecurate, am amestecat bine și am mai gătit 2-3 minute
- după stingerea focului am adăugat uleiul și pătrunjelul verde tocat
- direct în farfurie am pus extra pătrunjel verde și fulgi de drojdie inactivă
No Comments