Am primit o ladita de rosii frumoase si carnoase, iar copilul a vrut supa cu galuste. Se face usor si e la fel de gustoasa calda sau rece. ❤️
Ingrediente
- 1 ceapa mare
- 3 morcovi
- 1 pastarnac mic
- 1 bucatica de telina
- 1kg rosii mari
- 2 lg pasta de rosii
- 3 lg ulei se masline
- Sare
- Optional: un cub de zahar brun pentru copilasi de peste 5 ani (sau putina miere 1an+)
Galuste
- 2 oua
- 7 lg gris
- Un praf sare
- 1 vf lgita bicarbonat
Cum am procedat
- am pus morcovii, pastarnacul si telina bucati, ceapa curatata, intreaga, la fiert si am lasat sa fiarba cca 15-20’.
- Intre timp, am ras rosiile.
- Dupa 20’, am scos legumele si am adaugat rosiile, pasta de rosii, sarea si cele 3 lg de ulei de masline si am fiert la foc mediu pana cand da in clocot.
- Intre timp, am amestecat bine ouale cu sarea si bicarbonatul si am adaugat grisul in ploaie.
- Cu lingura “trecuta” prin apa rece, am luat din compozitia de galuste si am scufundat lingura in supa, lasand galustele sa se desprina usor.
- Am acoperit cu un capac si am lasat sa fiarba la foc mic inca 15-20’.
- La final, am adaugat legumele taiate cubulete (nu si ceapa) si patrunjelul.
Pofta buna!
No Comments