Miss Brânzică, Mr Lăptic

Cașcaval pane

februarie 22, 2021

Cascavalul pane e unul dintre cele mai gustoase feluri de mancare. Desi pare simplu de pregatit, dragul de el ne da mereu dureri de cap. Numai de cate ori nu l-am strans eu cu lingura de pe foaia de copt sau, mai rau, de prin cuptor…deh, ce e foaia de copt? Un detaliu :p

Cu timpul, am invatat. Pasii pentru cascaval pane sunt stricti. Simpli, dar necesari. Nu respecti, nu obtii cascavalul mult dorit. Pasul cel mai important si esential este tinutul cascavalului in congelator. Minim 2h.

Ingrediente: (2 portii)

  • 6-7 bucati de cascaval (eu am avut baby cascaval rotund)
  • 1 ou mic
  • 2 lg faina (naut sau orice alta faina)
  • 4-5 lg pesmet (cu sau fara gluten)
  • 1 lgita oregano
  • 1 lgita pudra de usturoi
  • 1 lgita seminte de susan
  • bete de scobitoare (optional, m-au ajutat sa manevrez mai usor)

Cum am procedat:

  • am pus fiecare bucata de cascaval pe o scobitoare, dupa care le-am trecut prin faina, cu grija, sa acopar bine cascavalul
  • apoi, am trecut cascavalul prin ou, iar la final prin amestecul de pesmet, usturoi, oregano si seminte de susan
  • am asezat bucatile de cascaval pe un platou si am introdus in congelator pentru aprox 2h
  • dupa 2h, am preincalzit cuptorul la  200 grade, cu ventilatie, si am copt cascavalul timp de 15-17′, pana cand am observat ca acesta incepe sa iasa din crusta
  • am servit cu salata

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.