Cascavalul pane e unul dintre cele mai gustoase feluri de mancare. Desi pare simplu de pregatit, dragul de el ne da mereu dureri de cap. Numai de cate ori nu l-am strans eu cu lingura de pe foaia de copt sau, mai rau, de prin cuptor…deh, ce e foaia de copt? Un detaliu :p
Cu timpul, am invatat. Pasii pentru cascaval pane sunt stricti. Simpli, dar necesari. Nu respecti, nu obtii cascavalul mult dorit. Pasul cel mai important si esential este tinutul cascavalului in congelator. Minim 2h.
Ingrediente: (2 portii)
- 6-7 bucati de cascaval (eu am avut baby cascaval rotund)
- 1 ou mic
- 2 lg faina (naut sau orice alta faina)
- 4-5 lg pesmet (cu sau fara gluten)
- 1 lgita oregano
- 1 lgita pudra de usturoi
- 1 lgita seminte de susan
- bete de scobitoare (optional, m-au ajutat sa manevrez mai usor)
Cum am procedat:
- am pus fiecare bucata de cascaval pe o scobitoare, dupa care le-am trecut prin faina, cu grija, sa acopar bine cascavalul
- apoi, am trecut cascavalul prin ou, iar la final prin amestecul de pesmet, usturoi, oregano si seminte de susan
- am asezat bucatile de cascaval pe un platou si am introdus in congelator pentru aprox 2h
- dupa 2h, am preincalzit cuptorul la 200 grade, cu ventilatie, si am copt cascavalul timp de 15-17′, pana cand am observat ca acesta incepe sa iasa din crusta
- am servit cu salata
Pofta buna!
No Comments