Un terci pe cat de simplu, pe atat de gustos si nutritiv! Cereale, lapte, nuci, chia si o curmala Medjool – grozave separat, geniale impreuna! Un preparat pe care piticii mei nu-l refuza!
Ingrediente:
- 3 lg fulgi de ovaz (cautati eticheta “gluten free”, in caz ca aveti intoleranta la gluten)
- 200 ml lapte (eu am folosit vegetal, de cocos)
- 1/2 lingurita chia rasnita
- 1 lg unt de caju/unt de alune de padure
- 1 lingurita carob
- 1 curmala Medjool
Cum am procedat:
- am pus laptele pe foc la fiert, mai putin 3-4 lg – pe care le-am pus intr-un paharel si in care am adaugat chia (la hidratat cateva minute). In momentul in care laptele a dat in clocot am adaugat curmala maruntita, carobul si fulgii. Am lasat fulgii la preparat 5’, apoi am adaugat untul de caju. Lasam pe foc inca 1’ – cat sa se incorporeze si untul. La final, adaugam chia hidratata in lapte. Gataa!!
Sa avem copilasi sanatosi!
No Comments