Mic dejun rapid, cu minim 3 grupe de alimente, fără ou, fără lactate, fără gluten? BIFAT!
Ingrediente pentru 2 porții (una mare, una mică):
- 300 ml lapte (eu am folosit lapte de caju)
- 2 pumni de griș (eu am folosit griș de mei)
- o linguriță sos de fructe fierte (eu am folosit căpșuni)
- o linguriță grăsimi vegetale (eu am folosit unt din mai multe nuci și semințe; se pot utiliza și semințe mărunțite, nuci mărunțite, sau chiar puțin ulei)
- 2-3 felii de mere (eu le folosesc uscate deoarece sunt mai dulcii și nu mai am nevoie de alt îndulcitor în preparat sub această formă – puteți să le omiteți și să puneți puțină banană proaspătă sau un alt fructe dulce)
Cum am procedat:
- am pus laptele la fiert și când dădea în clocot am adăugat în ploaie grișul, amestecând continuu cu un tel – am fiert la foc mic pentru câteva minute (veți vedea cum se îngroașă și prinde textura specifică de griș); dacă vă place mai subțire, mai adăugați lapte
- feliile de măr le-am pus pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le-am copt la 130 de grade, cu ventilație, pentru aproximativ 15 minute – puteți să faceți și o cantitate mai mare deoarece merg bine pe post de gustare
- când grișul a fost gata, l-am aranjat în bol și l-am lăsat la răcit complet; am pus deasupra sosul de fructe fierte, felia de măr, untul și am decorat cu zmeură liofilizată
Tips: pentru răcire mai rapidă, puteți să puneți bolul cu griș într-un bol mai mare cu apă rece rece
No Comments