Am luat conopida cu gandul la o noua pizza, dar conopida mea a spus altceva. A spus clar si raspicat ca ea vrea sa fie supa. Pai, ma pun cu cu dorinta ei? Dorinta ei e lege pentru mine. Asta vrea, asta fac.
Conopida mea s-a imprietenit cu niste cartofi dulci mov, nitica ceapa si mai mult usturoi si au pus de-o hora in oala mea de mai mare dragul. Au topait, s-au invartit pana au ajuns in farfurie si din farfurie direct in burticile noastre flamande.
Ingrediente: (3 portii)
- 1 conopida
- 1 ceapa medie
- 6 catei usturoi
- 2 cartofi micuti dulci mov
- 1 lgita chimen
- 1 lg ulei de masline presat la rece
- 450 ml lapte
Cum am procedat:
- am tocat ceapa si 4 catei usturoi si i-am inabusit in lg de ulei si putina apa, adaugand acum si chimenul
- intre timp, am desfacut buchetelele de conopida, am taiat cuburi cartofii curatati si i-am adaugat in oala
- am acoperit legumele cu apa, adaugand apa doar cat sa acopere totul si am lasat la foc mic, cu capac sa se gateasca totul
- odata fierte legumele, am adaugat laptele si doi catei de usturoi negatiti si am blendat totul (adaugati laptele putin cate putin pana obtineti consistenta dorita)
- am servit cu chips-uri de cartofi dulci mov (25’ la 190 grade in cuptor) si crutoane
Pofta buna!
No Comments