Supe și ciorbe

Borș de legume

februarie 23, 2022

Zilele trecute am găsit în mediul online o fotografie cu o ciorbă. Știam că vreau ciorba aceea, dar nu era însoțită de o rețetă, așadar am improvizat și a ieșit minunată!

Ingrediente:

  • legume cât mai variate; eu am folosit:  3 morcovi, 1 praz mic (partea albă), 1/2 ceapă, 1/2 țelină mică, 1/3 păstârnac, 2 cartofi albi medii, 2 pumni păstăi de fasole galbenă
  • supă de pui (o puteți înlocui cu supă de legume sau apă)
  • sos de roșii (folosiți o cantitată mică; eu recunosc, am folosit sucul de roșii numai pentru a o colora; am pus aproximativ 50 ml suc de roșii la 4 litrii de ciorbă)
  • paste făinoase (eu am folosi un pumn de paste tip fidea de porumb)
  • condimente: pătrunjel verde, piper boabe (se poate omite), sare (1+)
  • borș proaspăt
  • ulei presat la rece (eu am folosit de rapiță)

Cum am procedat:

  • Am tăiat legumele în forma dorită și am început gătirea astfel: am înăbușit ceapa și prazul în puțină apă pentru 2 minute și ulterior am adăugat și morcovul pentru alte 2 minute. Am completat cu supă de pui, am adăugat țelina, păstârnacul, boabele de piper și am lăsat să fiarbă la foc mic. După 5 minute am adăugat și fasolea păstăi. La interval de alte 10 minute am adăugat și cartoful.
  • Când toate legumele erau aproape fierte, am adăugat pastele făinoase și sucul de roșii. Am fiert încă 8-10 minute. Am adăugat la final borșul (adăugați puțin și ulterior mai completați în funcție de gustul personal) și am mai dat un clocot
  • Înainte de consum am adăugat direct în farfurie câte o linguriță de ulei și pătrunjel verde

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.