Intr-ua din zile, am vazut la o mamica, pate din ficat de pui servit cu castravete murat (la otet). Mi s-a aprins beculetul imediat. Papilele gustative au luat-o razna. Eu nu reactionez la dulciuri deloc, dar la combinatii “sarate”…sunt pierduta.
Aveam niste ficat bun si tot speram sa vina zile mai bune si pentru copila mea, sa manance carne. Dar cum luminita e departe, zic, hai, o expira si in congelator ficatul. Sa trecem la treaba, pofta ma chinuia! Si…pentru ca la intrebarea daca e carne, i-am spus ca e pate, nu e carne, o crema de pus paine, a mancat si copilul o feliuta si jumatate. Nu imi place sa o pacalesc, lucrul asta m-a intristat putin, dar, na…a mancat?! A mancat. Ma fac ca nu am vazut.
Ingrediente:
- 250 gr ficat
- 1 morcov
- 1 bucatica de cartof dulce
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 4-5 lg ulei de rapita presat la rece
- 2-3 lg zeama de la fiert
- 2 foi dafin
Cum am procedat:
- am oparit ficateii, apoi i-am pus la fiert din nou cu morcovul sau cartoful, jumatate de ceapa si foile de dafin
- cealalta jumatate de ceapa, usturoiul le-am inabusit intr-o lg de ulei si cateva lg de supa/zeama de la fiert
- am pus ficateii, legumele, ceapa inabusita (nu si cea fiarta), restul de ulei si am pasat.
- am adaugat inca 1-2 lg de lichid in fct de textura dorita.
*Nu uitati, pentru ca este un aliment bogat in vitamina A, ficatul nu e recomandat gravidelor, iar in alimentatia copilasilor nu mai mult de 2 ori/luna. Nici parintii nu ar trebui sa il consume prea des.
*Pentru a beneficia din plin de fier, nu il combinati cu lactate/nu il tineti in lapte (eventual, in lapte vegetal).
Pofta buna!
No Comments