Astazi, va propun o deliciozitate care vine din India. Bine, cunoscatorii ar putea spune ca nu e chiar asa, ca ce am facut eu e o chestie adaptata, dar, hey, chiar e adaptata bucatariei noastre dintr-un satuc din Luxembourg. 😄
Totusi, ne place-place-place atat de mult combinatia aceasta de gusturi incat am manca-o mai des daca nu ar trebui sa cojesc eu mango ala, lucru deloc agreat de mine. Copilul a mancat curry de ou cu mango, carnea nu e in aria ei de interes, dar parintii…ohooooo, bun tare! Sosul ala a facut deliciul mesei copilului si parintilor. Si puteti inlocui orezul cu alta cereala, bineinteles. Noi am mers pe combinatia traditionala.
Ingrediente: (3 portii)
- 1 ceapa mare tocata marunt
- 1/2 ardei gras rosu tocat
- 2 catei de usturoi rasi
- 1 lg ghimbir ras (2 ani+)
- 1 lg curry dulce
- 1/2 lgita chimen pudra
- 1 lg ulei de rapita presat la rece
- 1 mango fara coaja taiat cuburi
- 2 lg zeama de lamaie
- 1 cutie de 200ml lapte de cocos full fat
- 400gr piept de pui sau pulpa fara os
Cum am procedat:
- prima data am inabusit ceapa in putina apa pana cand se inmoaie
- am adaugat ardeiul taiat mic, usturoiul, ghimbirul, condimentele cu o lg de ulei si apa si am gatit in continuare pana cand ardeiul se inmoaie si el
- apoi, curry si chimenul pudra, 2-3 minute, amestecand continuu (daca e nevoie se mai adauga apa)
- am adaugat zeama de lamaie, laptele de cocos si mango taiat cuburi, am adus la punctul de fierbere si apoi am scazut temperatura, continuand sa gatesc 12-15’, amestecand din cand in cand
- am luat tigaia de pe aragaz, am turnat sosul intr-un blender si am pasat
- am repus sosul in tigaie, am adaugat carnea de pui si am continuat sa gatesc la foc mic, amestecand din cand in cand
- noi am servit cu orez simplu si putin coriandru, dar puteti inlocui coriandrul cu patrunjel, iar orezul cu alta cereala
Pofta buna!
No Comments