Carne, pește sau fructe de mare Legume și leguminoase

Mâncare de năut

martie 6, 2018

Înainte să vă împărtășesc rețeta preparatului de astăzi „ mâncare de năut ” , vreau să vă spun că până astăzi detestam năutul! Astăzi…povestea e alta!

Deși am încercat năutul sub diverse forme: pateu, hummus, chiftele, toate au fost fără succes! Totuși, această mâncare de năut a reușit să îmi stimuleze papilele gustative într-un sens pozitiv!

Ingrediente pentru această mâncare de năut:

  • 250 g năut uscat
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă mare
  • 1 felie ardei roșu
  • 150 ml bulion
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 3 căței de usturoi
  • verdeață (eu am folosit iarbă de grâu. Puteți să înlocuiți cu pătrunjel verde, mărar sau alte)
  • pentru adulți (eu am fotografiat varianta de adult): 2 felii mușchi de porc proaspăt
  • opțional: sare, piper

Cum am procedat:

  • Am hidratat năutul în apă peste noapte. Dimineața l-am spălat în mai multe ape și l-am pus la fiert, singurel. Dacă folosiți năutul clasic, fierberea durează destul de mult. L-am fiert 45 de minute singur.
  • Între timp, am tăiat solzișori o ceapă mare albă (era realmente mare), și împreună cu 2 linguri de apă și boia de ardei dulce a stat la înăbușit pentru 5 minute.
  • Am curățat rapid morcovul și l-am tăiat rondele.
  • Ardeiul l-am tocat fin la cuțit.
  • După 45 de minute de fierbere a năutului, l-am scurs de apă și l-am pus peste ceapă, împreună cu morcovul și ardeiul. Am adăugat 150 de ml bulion de casă și am completat cu apă cât să acopere bine legumele.
  • Mai departe am lucrat în paralel cu varianta baby-friendly și varianta pentru adulți. Astfel, când năutul și legumele au fost fierte, am procedat în felul următor:

– pentru copii: am luat o parte din preparat deoparte, i-am adăugat puțin usturoi (întreg, l-am scos ulterior afară) și i-am mai dat un clocot

– pentru adulți: am fiert separat 2 felii de mușchi de porc tăiate cuburi. Când năutul a fost fiert, am adăugat carnea peste năut, împreună cu o linguriță de boia de ardei iute (chilli), usturoi (tot întreg), sare și piper și i-am mai dat un clocot (cât să se amestece aromele).

 

Preparatul este delicios! Se servește cald, împreună cu puțină verdeață!

P.S.: insist să optați pentru varianta fără carne la copii pentru a evita un exces proteic. Dacă doriți să încercați și alte preparate cu năut, Simona vă propune ouă umplute cu năut. Iar apa în care a fiert năutul nu este nici ea de aruncat. O puteți folosi într-o super maioneză vegetală.

Poftă bună!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.