De când cu temperaturile mari, nu ne vine să mâncăm nimic foarte complex, foarte caloric sau care să necesite mult timp de gătire. Mereu am fost fana salatelor, dar de obicei le preferam crude. Astăzi mă tot uitam la un cartof dulce și mă gândeam ce aș putea să fac rapid cu el. Așa a luat naștere o salată caldă de legume cu pește.
Ieri la noi a fost zi de pește alb și ca de obicei, a rămas o bucată. Era un păstrăv făcut pe grill. Astăzi am decis să îl folosesc.
Pentru această salată caldă aveți nevoie de:
- 1 bucată de pește alb la grill sau la cuptor (eu am folosit păstrăv dar puteți folosi orice alt pește slab)
- 1 cartof dulce mediu
- 2 fire de ceapă verde
- 2 pumni de spanac
- 4 linguri ulei vegetal (eu am folosit de nucă)
- pentru cei mai mari sare și piper
Cum am procedat:
- Cum vă spuneam deja, peștele meu era deja făcut. Totuși, dacă îl doriți proaspăt făcut, îl puteți așeza pe un grill încins sau într-o tavă la cuptor. Eu i-am pus peștelui meu niște bucăți întregi de usturoi în interior și câteva boabe de piper (pe care nu le-am consumat). Peștele gătit l-am dezosat foarte atent și l-am rupt în bucăți mari.
- Am tăiat fin fin la cuțit spanacul proaspăt (puteți să îl lăsați și bucăți mai mari, eu l-am preferat în acest mod) iar cartoful l-am curățat de coajă și l-am tăiat cubulețe.
- Am pus cartoful la fiert în apă și l-am lăsat la fiert pentru aproximativ 15 minute.
- Într-o tigaie antiaderentă am pus la înăbușit în foarte puțină apă spanacul și după 5 minute i-am adăugat și cuburile de cartof scurse de apă. Am pus un capac și le-am lăsat împreună acolo pentru câteva minute.
- Între timp am tăiat fin o ceapă.
- Într-un bol am pus bucățile de pește, ceapa, cartofii, spanacul, ulei de nucă și le-am amestecat bine. Dacă gătiți pentru cei mari, aici este momentul să puneți sare și piper.
♥ Preparatul este unul foarte colorat, ușor de digerat și foarte interesant ca și gust.
♥ Chiar dacă este o salată caldă, se potrivește bine cu căldurile de afara datorită cepei verzi care ajută extrem de mult.
♥ Din aceste cantități mie mi-au ieșit 3 porții medii.
No Comments