Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Supă cremă de linte, cartof dulce, fenicul și portocală

februarie 11, 2021

O discutie cu colegele din echipa mybabyfood mi-a deschis apetitul pentru fenicul. Nu sunt mare fana, dar combinatia cu portocala parca mi-a dat avant. Si a fost un avant inspirat, supa a fost delicioasa. Neaparat sa o scriu negru pe alb ca sa nu o uit. Daca aveti niste fenicul ratacit, sa incercati supa .

Ingrediente (4 persoane):

  • 2 cepe esalot
  • 2 catei usturoi
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • 500 gr cartof dulce
  • 100 gr linte rosie hidratata
  • 100 gr fenicul (planta, nu seminte, cele din urma sunt neurotoxice pentru copilasi si nerecomandate in alaptare)
  • 700 ml apa
  • 1 lg bulion rosii fara sare
  • sucul de la doua portocale (am folosit portocale rosii)
  • putina boia dulce

Cum am procedat:

  • ceapa si usturoiul tocate le-am inabusit in putina apa si uleiul de masline
  • am adaugat cartofii dulci si feniculul bucatele si lintea si am acoperit cu apa
  • dupa cateva minute, am adaugat sucul de portocala, boiaua, bulionul si am lasat la foc mediu sa se gateasca cam 15-20’
  • odata gatite legumele, am lasat 5’ sa se racoreasca si am pasat supa
  • am servit supa cu crutoane

Puteti servi supa si cu smantana, bineinteles.
Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.