O discutie cu colegele din echipa mybabyfood mi-a deschis apetitul pentru fenicul. Nu sunt mare fana, dar combinatia cu portocala parca mi-a dat avant. Si a fost un avant inspirat, supa a fost delicioasa. Neaparat sa o scriu negru pe alb ca sa nu o uit. Daca aveti niste fenicul ratacit, sa incercati supa .
Ingrediente (4 persoane):
- 2 cepe esalot
- 2 catei usturoi
- 2 lg ulei de masline extravirgin
- 500 gr cartof dulce
- 100 gr linte rosie hidratata
- 100 gr fenicul (planta, nu seminte, cele din urma sunt neurotoxice pentru copilasi si nerecomandate in alaptare)
- 700 ml apa
- 1 lg bulion rosii fara sare
- sucul de la doua portocale (am folosit portocale rosii)
- putina boia dulce
Cum am procedat:
- ceapa si usturoiul tocate le-am inabusit in putina apa si uleiul de masline
- am adaugat cartofii dulci si feniculul bucatele si lintea si am acoperit cu apa
- dupa cateva minute, am adaugat sucul de portocala, boiaua, bulionul si am lasat la foc mediu sa se gateasca cam 15-20’
- odata gatite legumele, am lasat 5’ sa se racoreasca si am pasat supa
- am servit supa cu crutoane
Puteti servi supa si cu smantana, bineinteles.
Pofta buna!
No Comments