Am dorit o cina usoara, plina de culoare si arome, putine ingrediente si gustoase, asa ca am apelat la prietenul meu cartoful, mai ales cartoful dulce, si am obtinut, ca prin magie, cartofi umpluti cu branzica.
Ingrediente:
- 1 cartof alb mediu
- 1 cartof dulce mediu
- 2 lg branza cheddar rasa + 2 lgite extra pentru topping
- 1 catel mic de usturoi
- 2 rosii cherry
- 1 fir ceapa verde
- 1 vf cutit nucsoara
Cum am procedat:
- am spalat bine cartofii si i-am copt in cuptorul preincalzit la 200 grade, aproximativ 45′-50′, pana cand furculita intra usor in ei
- dupa racire, am scobit pulpa cartofilor pastrand coaja intacta, asemenea unei barcute
- am amestecat pulpa cartofilor cu cheddar, ceapa verde, usturoiul ras si nucsoara si, cu aceasta compozitie, am umplut cartofii
- am introdus cartofii umpluti in cuptorul preincalzit la 190 grade, timp de 20′
- in ultimele 5′, am adaugat toppingul format din cele doua lingurite de cheddar si rosiile tocate marunt
Pofta buna!
No Comments