Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic

Conopida gratinata

noiembrie 26, 2020

Daca e mov, e miercuri…parca asa era, nu? 😎 In fine, miercuri e, mov e, conopida gratinata cu sos bechamel. Daca nu eram toti cu burtile prea pline, nici nu credeam ca ar fi existat vreodata. E istorie deja. 😍

Ingrediente:

  • 1 buc. conopida medie

Sos

  • 500 ml lapte
  • 2 lg faina 650
  • 1 cub unt
  • 50 gr branza cheddar rasa
  • 5-6 catei usturoi rasi
  • un praf de nucsoara

Topping

  • 200 gr branza emmental

Cum am procedat:

  • am dat conopida intr-un clocot, cat sa devina al dente si am scurs bine de apa
  • intre timp, am pregatit sosul: am pus ingredientele pe foc si am gatit la foc mic pana cand sosul incepe sa se ingroase, cateva minute, amestecand continuu
  • dupa, am asezat buchetelele de conopida intr-un vas pentru cuptor, am turnat sosul deasupra si am copt 30’ la 190gr, cuptor preincalzit, caldura sus-jos
  • in ultimele 10’, am adaugat branza emmental rasa deasupra si am continuat sa gatesc
  • am servit cu rosii cherry. 

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.