Daca e mov, e miercuri…parca asa era, nu? 😎 In fine, miercuri e, mov e, conopida gratinata cu sos bechamel. Daca nu eram toti cu burtile prea pline, nici nu credeam ca ar fi existat vreodata. E istorie deja. 😍
Ingrediente:
- 1 buc. conopida medie
Sos
- 500 ml lapte
- 2 lg faina 650
- 1 cub unt
- 50 gr branza cheddar rasa
- 5-6 catei usturoi rasi
- un praf de nucsoara
Topping
- 200 gr branza emmental
Cum am procedat:
- am dat conopida intr-un clocot, cat sa devina al dente si am scurs bine de apa
- intre timp, am pregatit sosul: am pus ingredientele pe foc si am gatit la foc mic pana cand sosul incepe sa se ingroase, cateva minute, amestecand continuu
- dupa, am asezat buchetelele de conopida intr-un vas pentru cuptor, am turnat sosul deasupra si am copt 30’ la 190gr, cuptor preincalzit, caldura sus-jos
- in ultimele 10’, am adaugat branza emmental rasa deasupra si am continuat sa gatesc
- am servit cu rosii cherry.
Pofta buna!
No Comments