E genul de papa bun de care nu te poti satura, oricat ai manca. Fetita a mancat tare bine, iar parintii, desi carnivori, au fost mai mult decat satisfacuti. Am decis! Delicios!
Ingrediente:
- 2 catei de usturoi mici sau 1 mare
- 300 gr naut (hidratat in prealabil si fiert – eu am folosit un borcan BIO, 1 an+ pentru ca are putina sare adaugata)
- 1 lg unt de caju de la Papamigdal
- 3 lg ulei de masline sau rapita presat la rece
- 2 lg iaurt grecesc
- Zeama de la 1/2 lamaie
- 2 castraveti mici rasi si bine-bine scursi de lichid
- 2-3 lg apa, in fct de cat de moale dorim hummusul
- topping: rosii cherry, castravete, masline tocate, branza feta, ulei de masline extravirgin, seminte de canepa
Cum am procedat:
- am pus in vasul unui chopper toate ingredientele, exceptie castravetii si am vajait pana cand am obtinut pasta dorita
- am ras castravetii, i-am scurs bine de lichid si apoi i-am adaugat in hummus
- am adaugat toppingul (optional si la alegere) si am servit cu paine prajita
Pofta buna!
No Comments