Legume și leguminoase

Hummus tzatziki

februarie 11, 2021

E genul de papa bun de care nu te poti satura, oricat ai manca. Fetita a mancat tare bine, iar parintii, desi carnivori, au fost mai mult decat satisfacuti. Am decis! Delicios!

Ingrediente:

  • 2 catei de usturoi mici sau 1 mare
  • 300 gr naut (hidratat in prealabil si fiert – eu am folosit un borcan BIO, 1 an+ pentru ca are putina sare adaugata)
  • 1 lg unt de caju de la Papamigdal
  • 3 lg ulei de masline sau rapita presat la rece
  • 2 lg iaurt grecesc
  • Zeama de la 1/2 lamaie 
  • 2 castraveti mici rasi si bine-bine scursi de lichid
  • 2-3 lg apa, in fct de cat de moale dorim hummusul
  • topping: rosii cherry, castravete, masline tocate, branza feta, ulei de masline extravirgin, seminte de canepa

Cum am procedat:

  • am pus in vasul unui chopper toate ingredientele, exceptie castravetii si am vajait pana cand am obtinut pasta dorita
  • am ras castravetii, i-am scurs bine de lichid si apoi i-am adaugat in hummus
  • am adaugat toppingul (optional si la alegere) si am servit cu paine prajita

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.