Atat de simplu, dar pe cat de simplu, pe atat de delicios. As putea pregati acest fel de mancare in fiecare zi, in zeci de combinatii, dulci sau sarate. Cu fructe, clatita asta e geniala la mic dejun, cu legume, ou, branzica, ar merge la pranz sau cina. E tipul acela de mancare ce mie imi place tocmai pentru ca nu te plictisesti niciodata de el si e mereu altfel.
Ingrediente:
- 3 oua
- 160 gr faina 550
- 100 gr lapte (vegetal in caz de aplv)
- 60 gr smantana lichida fara caraghenan (iaurt de cocos in caz de aplv)
- 1 lgita pudra de vanilie (omiteti in caz de varianta sarata)
- putin unt pentru uns vasul sau ulei
Cum am procedat:
- intr-un bol, am amestecat si omogenizat toate ingredientele
- intre timp, am preincalzit in cuptor un vas (eu am folosit un vas de ceramica de 20cm dia), la 180 gr, caldura sus-jos
- odata bine preincalzit vasul si cuptorul, am scos vasul, l-am uns cu putin unt si am turnat compozitia in el
- am copt clatita timp de 15’ pana cand devine aurie si pufoasa
- noi am servit la mic dejun cu fructe, iaurt si gem fara zahar
Pofta buna!
No Comments