Am vazut zilele acestea atatia pui a la Jamie Oliver incat ma puteam satura doar privind. Dar nu m-am saturat. Asa ca…am pus manutele astea doua la treaba. Bine, mare treaba nu e de facut.
Toata lumea Jamie in sus, Jamie in jos…no, facui pana la urma pui in lapte cu vreo capatana juma de usturoi (deh, moldoveni 🙄), o mana de spanac, fara scortisoara (ca a zis sotul ca vrea pui, nu prajitura 😂).
De frica Melisei, colega de baby-food-eala, am folosit un lapte vegetal (cocos) si ulei in loc de unt.
Ne-am omenit ghinisor 😃, burticile celor mari au stat la soare, copilul a zis pas la carne, ca de obicei, dar s-a ospatat bine din cartofi. 😃
Ingrediente:
- 2 pui coquelet (cam 400 gr fiecare)
- 500 ml lapte de cocos
- 1 capatana si jumatate de usturoi (dupa gust)
- 1 lgita ierburi de Provence
- 100 gr spanac congelat
- zeama de la o lamaie
- 30 gr ulei de rapita presat la rece
Cartofi
- 5 cartofi medii dulci (albi, movi si portocalii)
- 2 lg ulei de rapita presat la rece
- 1 lgita praf de usturoi
- 2 lgite cimbru
- 1 lgita boia dulce
Cum am procedat:
- puii i-am asezat ghinisor in vasul de gatit
- am trecut usturoiul prin presa si am pregatit sosul din toate ingredientele mentionate
- am turnat sosul peste pui si am gatit in cuptorul preincalzit la 180 gr timp de 90’, caldura sus-jos, cu capac, dupa care inca 10’ fara capac, functia grill
- intre timp, am pus cartofii curatati sa fiarba si i-am lasat la fiert cat sa intre furculita in ei, putin mai mult de al-dente
- dupa, i-am taiat si i-am imbalsamat in sosul pregatit
- odata gatit puiul, am introdus cartofii timp de 10’, pe functia grill cu ventilatie, la 200grade
Cu sosul ramas de la pui, am pregatit o delicioasa cina, paste fierte in sosul de la pui, la care am adaugat si 2 lg de branza de capra. Nimic nu se arunca, totul se recicleaza, mai ales ca e un sos absolut delicios.
Pofta buna!
No Comments