Discutam cu Flavia de la Teoria zâmbetului ( aici și aici) despre acest preparat și cum am putea oare să îl denumim. Ne-am dat seama că e atât de gustos încă, luând în calcul ingredientele, chiar este o minune, așadar, minune cu pui și ciuperci să fie! Mai multe rețete de la ea găsiți aici.
„Aveam o caserola de piept de pui care ma tot striga. M-am mai uitat prin frigider cu ce as putea sa o imprietenesc si am ales niste ciuperci pleurotus. A iesit o minune!
Deci ne trebuie:
- o caserola piept de pui
- cateva ciuperci pleurotus
- 2-3 catei de usturoi
- optional (2+) sare, piper
- boia dulce, cimbru
- niste patrunjel proaspat
- 1 lingura ulei de masline
Pentru sos am folosit:
- 300 ml supa de pui
- o lingura faina de ovaz.
Cum am procedat:
- Am tocat ciupercile cubulete si le-am pus in tigaie, la foc mic, cu capac.
- Aparte, am taiat pieptul de pui cubulete si l-am amestecat cu lingura de ulei de masline, sarea, piperul, boiaua de ardei si cimbru.
- Am pus bucatelele de pui peste ciuperci si am pus capacul, amestecand cand si cand.
- Am tocat si cateii de usturoi si i-am adaugat si pe ei in tigaie.
- Am pus uleiul si patrunjelul tocat si am amestecat.
- Alaturi, am amestecat faina de ovaz in supa si am pus peste cubuletele de pui si cuperci si am lasat totul la foc mic, cu capac, amestecand cand si cand. Totul este gata cand carnea se poate „taia” cu furculita.
- Am servit cu orez simplu. Orezul se spala in mai multe ape, se pune pe foc si cand incepe sa fiarba, se arunca apa, se clateste si se pune in alta apa la fiert.
♦Pro Tip! Eu am invatat multe de la mama mea draga, in fiecare zi inca invat cate ceva. Un lucru care mi-a schimbat „bucataria” a fost congelarea supei. Nimic mai simplu, se face o supa clasica de pui cat pentru un batalion intreg (apa, spinari, aripioare, tacam, ce prindeti voi, morcovi, ceapa, pastarnac, telina, boabe de piper) Cand e gata supa, asteptam sa se raceasca si o strecuram si o punem in pungi la congelator. In felul acesta, o sa aveti mereu supa pentru risotto, paste.”
No Comments