Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Baby frigănele

februarie 3, 2021

Mic dejun rapid, usor, fara batai de cap, delicios. Pare interesant pentru voi, mamici, nu? Pentru mine e mana cereasca, idealul de masa cand esti pe fuga, dar nu vrei sa renunti la a oferi un mic dejun delicios, copios, plin de zambete si bucurii.

Ingrediente:

  • 5 felii de paine mai veche (pentru intoleranta la gluten, alegeti o paine fara gluten)
  • 3 lg lapte (pentru varianta aplv sau intoleranta la lactoza, alegeti un lapte vegetal sau un lapte fara lactoza)
  • 1 ou mediu
  • 1 lgita scortisoara Ceylon
  • 2 lgite sirop de curmale
  • pentru servit (optional, la alegere): fructe, o lgita capjune (puteti alege orice unt de oleaginoase sau omite in caz de alergie), cativa stropi de sirop de curmale

Cum am procedat:

  • am pus tigaia (anti-aderenta, nu are nevoie de grasime) pe foc pentru a se infierbanta
  • am taiat feliile de paine in patratele, dupa ce in prealabil le-am taiat coaja
  • am amestecat oul cu laptele, scortisoara, siropul de curmale
  • am trecut bucatelele de paine prin amestecul de ou si lapte si le-am copt in tigaie pe ambele parti, cate 2-3′
  • am servit cu fructe, capjune de la Papamigdal (unt de caju si capsuni) si sirop de curmale

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.