Mic dejun rapid, usor, fara batai de cap, delicios. Pare interesant pentru voi, mamici, nu? Pentru mine e mana cereasca, idealul de masa cand esti pe fuga, dar nu vrei sa renunti la a oferi un mic dejun delicios, copios, plin de zambete si bucurii.
Ingrediente:
- 5 felii de paine mai veche (pentru intoleranta la gluten, alegeti o paine fara gluten)
- 3 lg lapte (pentru varianta aplv sau intoleranta la lactoza, alegeti un lapte vegetal sau un lapte fara lactoza)
- 1 ou mediu
- 1 lgita scortisoara Ceylon
- 2 lgite sirop de curmale
- pentru servit (optional, la alegere): fructe, o lgita capjune (puteti alege orice unt de oleaginoase sau omite in caz de alergie), cativa stropi de sirop de curmale
Cum am procedat:
- am pus tigaia (anti-aderenta, nu are nevoie de grasime) pe foc pentru a se infierbanta
- am taiat feliile de paine in patratele, dupa ce in prealabil le-am taiat coaja
- am amestecat oul cu laptele, scortisoara, siropul de curmale
- am trecut bucatelele de paine prin amestecul de ou si lapte si le-am copt in tigaie pe ambele parti, cate 2-3′
- am servit cu fructe, capjune de la Papamigdal (unt de caju si capsuni) si sirop de curmale
Pofta buna!
No Comments