Astăzi am avut pofta de ceva dulce si bun. Eu, sa ne înțelegem! Ca piticii au fost satisfăcuți pe deplin de niste clătite “tradiționale’ cu banana si iaurt. Si ce ar merge mai bine acum, in plin anotimp rece, cu nămeți pe la porți, decât un chec pufos cu portocala. Mărturisesc ca as fi pus si niste merișoarele deshidratate, îmbătate in suc de portocala. Dar cum n-am avut, m-am mulțumit cu dansul gol-golut.
Am mers pe varianta clasica cu unt, oua, zeama de porto si putina smântâna lichida. Ca doar atat aveam prin frigider. Si da, l-as fi facut mai mare, dar efectiv doar 71 gr de unt mai aveam in frigider. Asta, ca sa imi scuz porțiile bebelusesti de care va tot plângeți:))
Ingrediente:
- 70 gr unt
- 40 gr Dulcisor (3+) – Sweeteria
- 2 oua
- 50 ml zeama de portocala rosie proaspat stoarsa
- 50 ml smântâna lichida Laptaria cu caimac (aia pentru frișcă, da?)
- 170 gr faina 550
- 2 picături ulei de portocala Doterra sau coaja de pe 1/2 coaja de portocala BIO (spălată anterior in apa cu bicarbonat de sodiu)
- 1/2 lingurita praf de copt bio
- un praf de vanilie pudra Sonnentor
- optional, 2 lg de merișoarele deshidratate lăsate la hidratat in zeama de portocala, cat sa le acopere. Le puteti lasă si peste noapte in frigider, daca știți ca a doua zi faceți checul
Cum am procedat:
- Începem prin a scoate untul din frigider si a-l lasa la temperatura camerei, pana a devenit moale. Abia apoi am trecut la mixarea lui cu Dulcisorul, preț de câteva minute pana se spumeaza. Ulterior am adaugat oualele, pe rând, continuând mixarea. Am picurat 2 picături ulei esențial Doterra in zeama de portocala si am adaugat-o peste amestecul de unt si oua. Imediat am adaugat si smântâna lichida
- intr-un bol separat am amestecat faina cu praful de copt si vanilia si am adaugat-o in doua transe peste compoziția lichida. Am turnat compoziția obținută in vasul de copt (tava de 20 cm lungime si 7 lățime) si am introdus vasul in cuptorul preincalzit la 180*/45’.
- puteti sa-l serviți ca atare sau sa-l însiropați. Având in vedere ca pruncasii mei nu sunt fani chec cu portocale, mi-am permis răsfățul asta. Asa ca, intr-o crăticioară am pus zeama proaspat stoarsa de la o portocala si o lingurita Dulcisor. I-am dat un clocot cat sa se topească Dulcisorul si am repartizat-o peste toata suprafața checului, cat încă a fost călduț. Atat! Si da, l-am savurat cu mareee bucurie! Ca doar asta e pofta ce-am poftit!
Sa avem copilași sanatosi!
No Comments