Bune si iar bune…mamaaaa, cat de laudaroasa pot fi! Dar, na…ce-i al meu e al meu! :p Aseara am facut popovers, azi briose cu dovlecel si porumb, maine briose cu masline…o briosesc pana nu mai pot! Poate castig tava de briose pusa la bataie de Eli, in grupul ”mybabyfood”. Sa am doua! 🙂
Ingrediente:
- 70 gr dovlecel (zucchini) ras
- 25 gr boabe de porumb (atentie, copilasilor mititei, boabele li se vor strivi boabele)
- 50 gr somon gatit si maruntit
- 15 gr amidon tapioca (sau alt amidon nemodificat genetic)
- 60 gr faina 550
- 2 oua
- 1 lgita praf de copt BIO
Cum am procedat:
- intr-un vas, am amestecat ouale, dovlecelul, boabele de porumb si somonul
- intr-un castronel, am amestecat fainurile si praful de copt
- am adaugat faina peste amestecul lichid si am omogenizat totul cu o spatula
- am asezat aluatul in formele de briose, umplandu-le pana la jumatate si le-am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20′
- am lasat cam 15′ brioselele sa se raceasca inainte de a le papa cu o salata de castraveti
Daca le pregatiti in forme mai mari, timpul de gatit se ajusteaza, + cateva minute, pana cand devin aurii si trec testul scobitorii.
Pofta buna!
No Comments