Prima zi de concediu, am si eu timp de o mancare mai “acatarii”, asa cum zice mama. Fara sa alerg prin bucatarie, fara sa ma uit la ceas…cu zambet si cantec. Si carnita de porc era dezghetata, niste legume prin frigider, gata meniul de pranz: chiftelutele, Sfintele chiftelute. 😀
Ingrediente:
- 600 gr pulpa de porc
- 1/2 dovlecel mic
- 1 morcov mic
- 1/2 ardei gras rosu
- 3 catei usturoi
- 1 manuta de patrunjel
- 1 ou
- 2 felii de paine mai veche
Cum am procedat:
- am tocat carnea cu un chopper
- dupa, am asezat carnea intr-un bol si am pus in chopper dovlecelul, morcovul, usturoiul si patrunjelul si am vajait din nou chopperul pana am maruntit totul
- painea am pus-o in cateva linguri de apa si am lasat-o 5’ pentru a absorbi apa si a se inmuia
- am adaugat legumele peste carne, oul si painea bine scursa si maruntita
- am amestecat cu manutele curate tocatura si, cu aceleasi manute umezite, am format chiftelutele
- am asezat minunatele pe o foaie de copt si le-am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr, cu ventilatie, timp de 25’
- apoi, le-am intors pe partea cealalta si am mai copt inca 5’
- noi am servit cu salata, dar merg nemaipomenit cu un sos de rosii si piure sau cu paste si sos de rosii
Pofta buna! 😘
No Comments