Dulcegării

Tort unicorn

ianuarie 25, 2021

25 ianuarie 2017. O zi ca oricare alta pentru marea majoritate, dar o zi speciala pentru mine. E ziua cand am devenit mama. Cand pentru prima data, am simtit cum caldura acelui corp mititel, de doar 2kg, mi-a adus tot soarele din lume. Totul s-a topit, totul s-a facut prea mic in jurul ei si nimic altceva nu a mai contat. Am crescut prin ea si m-am regasit. Povestea noastra e ca a multor femei din lumea aceasta. E o poveste cu unicorni, magie si multa iubire.

E un copil pinguin, a supravietuit erei glaciare, asa cum ne place noua sa glumim, a asteptat cuminte pe lamela clinicii ca eu sa o readuc acasa. Iar cand a venit, a venit sa ramana. Pentru totdeauna.
Sunt 1 din 5, adica un cuplu din 5 care s-au luptat sau se lupta inca sa invinga infertilitatea, iar medicina moderna a devenit aliatul nostru. Nu ma ascund si nu m-am ascuns niciodata pentru ca cei 12 ani de lupta cu infertilitatea au facut rani adanci, rani numai de noi stiute, dar pe care fetita aceasta cu ochi albastri si par blond a reusit sa le aline. A fost pansament pentru sufletele noastre.

Cu lacrimi multe, ii privesc zilnic chipul si ii multumesc Cerului pentru ea. Mai mult nu as fi putut spera sau dori. E un vis implinit. O iubire fara hotar. Pana dincolo de cer si inapoi…

De ziua ei, Mara a dorit unicorni. E fascinata de ei, asa ca eu nu am avut alta optiune decat sa ii aduc unicornii doriti. De la rochita, balon, pana la tort, asa cum m-am priceput.

Ingrediente:

Blat

  • 6 oua mari
  • 200 g faina 550
  • 50g pudra de roscove
  • 4 lg piure de curmale
  • 1 lgita pudra de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • sucul de la 2 portocale mari pentru a insiropa

Crema

  • 300 gr nutella reteta aici

”Topping”

  • 1 lg turmeric
  • 1 lg spirulina albastra
  • 1 lg spirulina verde
  • 1 lg pudra de zmeura
  • 500 gr smantana fara caraghenan (in Romania, cunosc pe cea de la Laptaria cu Caimac)
  • fructe

Cum am procedat:

  • prima data, am mixat ouale, la viteza mare, pana cand si-au triplet volumul si au devenit albe si pufoase
  • separate, am amestecat faina cu pudra de roscove, praful de copt, vanilia si curmalele piure
  • am adaugat amestecul uscat peste oua si am omogenizat totul cu o spatula
  • am turnat aluatul doua forme, una de 20 cm si una de 10 cm
  • am copt blaturile timp de 35, la 180 grade ; dupa expirarea timpului, le-am lasat 10 in cuptor cu usa intredeschisa, timp de 10’ si am lasat blaturile sa se raceasca bine inainte de a le taia in doua
  • dupa racire, am taiat blaturile in doua si le-am insiropat cu suc proaspat de portocala si le-am lasat cateva minute, timp in care am pregatit frisca
  • am ‘’batut’’ frisca rece de la frigider cu paleta la fel de rece, tinuta 15’ in congelator
  • dupa, am impartit frisca in 4 parti si am amestecat fiecare parte cu cate o culoare: spirulina verde, spirulina albastra, turmeric pentru galben si pudra de zmeura pentru roz
  • am trecut la asamblarea tortului : am asezat primul blat de 20 cm, l-am uns cu nutella si am asezat al doilea blat de 20cm
  • peste am asezat prima jumatate de blat de 10cm, am uns din nou cu nutella si am asezat ultima jumatate de tort
  • am imbracat tortul cu frisca frumos colorata, asa cum am reusit 😊, poate voua va va reusi mai bine 😊
  • am adaugat si fructe, unicornii doriti si voila 😊, am servit cu pofta noi, acasa si copilasii, la scoala/gradinita

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Alexandra ianuarie 26, 2021 at 7:40 am

    La multi ani :))) si crestere frumoasa si sanatoasa

    va doresc sa fiti fericiti 🙂

    iti multumesc pentru retetele minunate

    • Reply Sorina ianuarie 26, 2021 at 2:36 pm

      Iti multumim din toata inima! Asemenea!

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.