Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic Supe și ciorbe

Aproape supă franțuzească de ceapă

ianuarie 22, 2021

Zilele trecute am vazut la o alta mamica o supa crema de ceapa si, a doua zi, mi-am facut pofta cu o supa frantuzeasca de ceapa, veritabila, cu paine si branza cremoasa. Sincer, am comandat si a doua portie si asta a fost pranzul meu. Delicioasa!

Am spus ca le-o fac si celor doi de acasa, dar putin diferit, stiind ca lor nu le va placea sa vada ceapa plutind in supa. Aceeasi problema am avut-o eu cand eram copil. Sa nu vad ceapa plutind in supe, ciorbe. O pescuiam cu furculita si abia apoi mancam supa. Cat se schimba omul si preferintele culinare intr-o viata. 🙂

Ingrediente:

  • 250 gr ceapa alba
  • 1 cartof fainos (mic)
  • 1 catel usturoi
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • 1 cubulet mic de unt (cca 15gr)
  • 450 gr apa
  • 60 gr branza gruyere
  • 6 felii de bagheta (2/persoana)
  • 1 praf sare (2a+)
  • 1 vf lgita chimion

Cum am procedat:

  • am curatat, spalat si taiat ceapa si cartoful
  • le-am taiat in 4, dupa care le-am maruntit impreuna cu usturoiul in chopper, cateva secunde, marunt, dar nu pasta, grosier
  • am pus totul intr-o tigaie impreuna cu untul si putina apa si le-am lasat sa se inabuse cateva minute, amestecand din cand in cand
  • am adaugat apa, chimionul si praful de sare si  am lasat vreo 20′, la foc mic, sa se gateasca supa
  • intre timp, am preincalzit cuptorul la 180 grade
  • am turnat supa in boluri, am pus cate doua felii de bagheta deasupra, am adaugat branza gruyere si am introdus in cuptor 2-3, pentru a se topi branza
  • am servit cu patrunjel proaspat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.