Zilele trecute am vazut la o alta mamica o supa crema de ceapa si, a doua zi, mi-am facut pofta cu o supa frantuzeasca de ceapa, veritabila, cu paine si branza cremoasa. Sincer, am comandat si a doua portie si asta a fost pranzul meu. Delicioasa!
Am spus ca le-o fac si celor doi de acasa, dar putin diferit, stiind ca lor nu le va placea sa vada ceapa plutind in supa. Aceeasi problema am avut-o eu cand eram copil. Sa nu vad ceapa plutind in supe, ciorbe. O pescuiam cu furculita si abia apoi mancam supa. Cat se schimba omul si preferintele culinare intr-o viata. 🙂
Ingrediente:
- 250 gr ceapa alba
- 1 cartof fainos (mic)
- 1 catel usturoi
- 2 lg ulei de masline presat la rece
- 1 cubulet mic de unt (cca 15gr)
- 450 gr apa
- 60 gr branza gruyere
- 6 felii de bagheta (2/persoana)
- 1 praf sare (2a+)
- 1 vf lgita chimion
Cum am procedat:
- am curatat, spalat si taiat ceapa si cartoful
- le-am taiat in 4, dupa care le-am maruntit impreuna cu usturoiul in chopper, cateva secunde, marunt, dar nu pasta, grosier
- am pus totul intr-o tigaie impreuna cu untul si putina apa si le-am lasat sa se inabuse cateva minute, amestecand din cand in cand
- am adaugat apa, chimionul si praful de sare si am lasat vreo 20′, la foc mic, sa se gateasca supa
- intre timp, am preincalzit cuptorul la 180 grade
- am turnat supa in boluri, am pus cate doua felii de bagheta deasupra, am adaugat branza gruyere si am introdus in cuptor 2-3, pentru a se topi branza
- am servit cu patrunjel proaspat
Pofta buna!
No Comments