Dulcegării

Orange bread sau cel mai bun chec cu portocale

ianuarie 12, 2021

Sincer, checul cu portocale îl fac pentru mine! Da, este babyfriendly si poate fi servit de către mai micii casei. Doar ca se numără printre gusturile mele preferate! Ma răsfăț savurând-l alături de o ceașca de cafea bunaaa!

Ingrediente:

  • 170 gr faina 550
  • 50 gr faina de migdale
  • 3 oua – la temperatura camerei
  • 70 ml ulei de cocos (lichid) – la temperatura camerei
  • 70 ml zeama proaspăt stoarsă de la o portocala
  • 1 lg miere certificata (1+) sau pasta de curmale (aceasta va modifica culoarea checului)
  • coaja de la o portocala BIO – spălată anterior in apa cu bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurița rasa praf de copt BIO
  • optional: nuci si fructe uscate (eu prefer varianta “golașă”)

Cum am procedat:

  • am mixat ouăle împreuna cu uleiul si o lingura de miere (puteți sa folosiți si 2, dacă doriți mai dulce). Peste amestecul spumos am adăugat sucul de portocala (imi place sa las si urme de pulpa in el), coaja de portocala iar la final, amestecul de faina cu praful de copt.
  • am turnat compoziția intr-o tava tapetata cu hârtie de copt, am presărat niste fulgi de migdale deasupra si am invitat bunătatea in cuptorul preincalzit la 180*/30-40’.
  • il încercam abia după ce s-a răcit, măcar puțin:)). Piticii îl servesc alături de un pahar de lapte cu carob sau alături de un iaurt vegetal. Saau, mângâiat cu olecuta unt Rawckers!

Sa avem copilași sanatosi!

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply Nicoleta ianuarie 12, 2021 at 1:16 pm

    Buna Simona , cu ce se poate inlocui uleiul de cocos ? Mulțumesc

    • Reply Simona ianuarie 12, 2021 at 3:05 pm

      Salut! Cu un alt ulei presat la rece, cu gust neutru!🤗

      • Reply Nemes Magda ianuarie 17, 2021 at 10:17 pm

        Buna! As vrea sa ma ajutati cu o idee mai clara a uleiului presat la rece fara un gust puternic. Nu ma pricep sa gatesc prea multe cu aceste uleiuri, am doar de masline si de floarea soarelui dar ambele au gust puternic si schimba prea tare gustul preparatului. Am mai pus ulei normal de fl soarelui la unele preparate dar as vrea sa folosesc ceva sanatos. Mersi!

        • Reply Drd. nutriție pediatrică Hadmaș Roxana februarie 7, 2021 at 6:20 pm

          Bună! Uleiul de rapiță presat la rece are un gust neutru 🙂

  • Reply Olivia ianuarie 12, 2021 at 2:43 pm

    Salut! 🙂 In loc de faina de migdale pot folosi migdale rasnite (am vazut in alte retete inlocuirea asta)? Daca da, se pastreaza aceeasi cantitate – 50g? Multumeeesc!

    • Reply Simona ianuarie 12, 2021 at 3:05 pm

      Olivia, da, se poate! Se pastreaza cantitatea!😘

      • Reply Sorina ianuarie 14, 2021 at 7:48 pm

        Simona, folosesti cuptorul cu ventilație sau fara? Mulțumesc?

  • Reply Maria ianuarie 25, 2021 at 6:58 pm

    Cea mai buna reteta de chec pe care am pregatit.o vreodata…multumim pt ea.
    Nu am avut exact ingredientele cerute, dar a functionat si cu cocos in loc de migdale, mandarine in loc de portocale si unt de vaca topit in locul uleiului de cocos.
    Data viitoare respect reteta intocmai, de.abia astept☺sau poate incerc sirop de artar in locul mierii🙃

  • Reply Raluca martie 15, 2021 at 12:24 pm

    Buna ziua,

    Imi spuneti va rog ce marca de praf de copt folositi? Eu am respectat reteta in totalitate dar checul e necrescut…foarte gustos dar textura si aspectul nu sunt ok. Suspectez praful de copt (bio, de la DM) nici briosele Puffy Puf nu au iesit ok.
    Multumesc mult!

  • Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.