E inghetata mea preferata de cand am mancat-o in Italia pentru prima data. Italienii si inghetata sunt bestfriends. Bine, ei si cu pizza, pastele, focaccia se inteleg perfect. Si ieri cand mi-a scos-o cookidoo in fata ochilor 🥰🥰🥰iuhuuuuuuu!
Inghetata fioridillate reinvented la partea cu zaharul 😀. E fix ce trebuie sa fie!
Ingrediente:
- 180 gr smantana lichida fara caraghenan (Laptaria cu caimac)
- 400 gr lapte integral
- 20 gr lapte praf integral
- 5 g pudra de roscove
- 30 gr sirop de curmale (in fct de preferinte)
Cum am procedat:
- am pus toate ingredientele intr-o tigaie pe foc si am gatit la foc mic cca 10’, avand grija sa nu dea in clocot
- in varianta termomix: am pus toate ingredientele in bol, 10’, viteza 3, 90 grade
- dupa, am transferat intr-un vas ce se poate introduce la congelator, l-am acoperit cu o folie si am lasat sa se raceasca, dupa care via congelator cateva ore
- inainte de servire, am scos-o din congelator si am lasat-o in frigider 10’
Pofta buna!
No Comments