Am ajuns la tara fix in momentul in care au inceput sa se coaca capsunele! Eh, va puteti imagina bucuria celor mici de a culege primele capsune imbujorate! Dupa ce am papat cateva zile tot ce se cocea, am ajuns dupa o saptamana sa se coaca mai multe decat puteam papa:)). Asa ca, a inceput sa incolteasca in mintile unora imaginea unei prajiturici.
Prin urmare, am purces la cules doua maini zdravene de capsunele si am dat startul procesului. Am doua ajutoare de nadejde care abia asteapta sa manuiasca mixerul de mana, asa ca bucuria participarii la incropirea prajituricii a fost cu atat mai mare. Sooo, start distractiei!
Ingrediente:
- 6 oua
- 200 gr faina 550 de la Moara din Salonta
- 80 gr indulcitor (Dulcisor, de mesteacan sau stevia cu eritritol) – 3+
- 6 lg apa fierbinte
- 3 lg ulei
- un varf de cutit vanilie pudra
- un praf de sare (2+)
- 1/2 pliculet praf de copt bio
- capsune – cat sa acoperiti suprafata prajiturii

Cum am procedat:
- am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat galbenusurile cu 60 grame de indulcitor si praful de sare, pana s-au deschis la culoare. Am adaugat pe rand lingurile de apa fierbinte, mixand in continuare. Apoi, am continuat cu cele 3 lg de ulei, adaugate si el pe rand, in timp ce mixam compozitia. Veti obtine o compozitie delicata si pufoasa.
- am mixat si albusurile cu restul indulcitorului
- peste compozitia de galbenusuri am adaugat 3/4 din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt, apoi o lingura de albusuri spuma, apoi restul fainii si restul albusurilor spuma, in doua transe. Miscarile de incorporare a spumei de albusuri trebuie sa fie usoare, de jos in sus, astfel incat sa pastram pufosenia obtinuta prin mixarea albusurilor. Am adaugat si praful de vanilie iar apoi am turnat compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 30 cm, am presarat fructele pe toata suprafata compozitiei si am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180*/25-30’.

Sa avem copilasi sanatosi!
No Comments