Mai atipică lasagna de astăzi, dar asta o și face mai minunată. Rețeta îi aparține Andreei de la Bucătărie în culori (aici și aici).
„Ingrediente :
* 1 dovlecel (imens am avut eu sau doi normali taiati felii pe lung)
* 1 ceapa
* 3 catei de usturoi
* 100 gr hribi maruntiti la robot
* 80 gr nuca macinata
* 300 ml de sos de rosii de casa
* 1 lgt busuioc
* 1 lgt condiment adio sare
* 1 lgt boia dulce
* 1 lg usturoi granulat
* 1 praf de sare si piper
* 250 gr de iaurt grecesc
* Mozzarella rasa
Am inabusit ceapa si usturoiul tocate marunt, am adaugat nuca macinata si hribii, am adaugat jumatate de cana de apa si am lasat la inabusit putin, cand s-a absobit apa aproape de tot am adaugat sosul de rosii si condimentele si am mai lasat cateva minute pe foc sa devina mai gros.
Intr-o tava am pus un rand din feliile de dovlecel apoi sosul rosu si deasupra mozzarella rasa, inca un rand de dovlecel deasupra iaurt grecesc apoi mozzarella rasa, iar dovlecel si am pus deasupra ce a mai ramas din ambele si putin sos rosu si iaurt grecesc apoi am ras din nou mozzarella.
Am bagat la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Ar trebui lasata sa se raceasca si apoi taiata, dar cine a avut rabdare…”
2 Comments
Multumim pentru reteta! Am incercat-o azi, un pic adaptata in functie de ce varsta bebelusului (11 luni). De exemplu, am inlocuit mozzarella cu branzica de casa, am omis sarea etc. Gustul e bun, dar feliile de dovlecei au fost incapatanate si nu s-au gatit nici dupa o ora, desi erau subtiri si era mult lichid in tava. Cred ca ar trebui puse un pic la aburi inainte de a le folosi.
Cu drag! Probabil depinde de dovlecel. In general, el se gătește relativ repede. Probabil ai dat peste unul mai matur, care se gătește puțin mai greu, mai ales coaja. Da, poți apela si la a-l pune la aburi inainte. Sau intr-o tigaie antiaderenta, la foc mic.