Carne, pește sau fructe de mare

Mâncare de mazăre cu piept de curcan

octombrie 8, 2020

Îmi place gustul dulce al boabelor de mazăre, culoarea verde intens și forma perfectă. Așadar, astăzi am ales să pregătesc o mâncărică de mazăre cu piept de curcan, numai bună pentru o masă de prânz.

Deși este mai proteică decât alte legume, mazărea verde nu este o sursă perfectă de proteine, motiv pentru care mai are nevoie de un ajutor de nădejde care să îi aducă echilibru în rândul aminoacizilor esențiali. Indiferent că o combinați cu o sursă animală de proteine, sau una vegetală, e bine să știți că are nevoie de proteine suplimentare.

Ingrediente:
  • 2 pumni mazăre
  • 1 morcov
  • 1 ceapă mică
  • 1/4 ardei roșu
  • 200  ml suc de roșii
  • 100 grame piept de curcan
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • pătrunjel verde/mărar verde
  • 1 lingură ulei (eu am folosit ulei de cânepă presat la rece)
Cum am procedat:
  • am tăiat carnea cubulețe, ceapa solzișori, morcovul și ardeiul cubulețe mici
  • am pus într-o cratiță carnea de curcan, ceapa, boiaua de ardei dulce și 50 de ml apă. După 5 minute, am adăugat morcovul, ardeiul și sucul de roșii, lăsând la fiert cu capacul pus. După 10 minute, am adăugat mazărea și am mai completat cu puțină apă.
  • când carnea și legumele au fost fierte, am stins focul și am lăsat la răcit
  • înainte de a consuma preparatul, l-am stropit cu ulei și am presărat deasupra pătrunjel verde proaspăt tocat

♥ deoarece boabele perfect rotunde au risc de înec și aspirație la copilul mic, vă recomand să le aplatizați cu furculița înainte de consum

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.