Îmi place gustul dulce al boabelor de mazăre, culoarea verde intens și forma perfectă. Așadar, astăzi am ales să pregătesc o mâncărică de mazăre cu piept de curcan, numai bună pentru o masă de prânz.
Deși este mai proteică decât alte legume, mazărea verde nu este o sursă perfectă de proteine, motiv pentru care mai are nevoie de un ajutor de nădejde care să îi aducă echilibru în rândul aminoacizilor esențiali. Indiferent că o combinați cu o sursă animală de proteine, sau una vegetală, e bine să știți că are nevoie de proteine suplimentare.
Ingrediente:
- 2 pumni mazăre
- 1 morcov
- 1 ceapă mică
- 1/4 ardei roșu
- 200 ml suc de roșii
- 100 grame piept de curcan
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- pătrunjel verde/mărar verde
- 1 lingură ulei (eu am folosit ulei de cânepă presat la rece)
Cum am procedat:
- am tăiat carnea cubulețe, ceapa solzișori, morcovul și ardeiul cubulețe mici
- am pus într-o cratiță carnea de curcan, ceapa, boiaua de ardei dulce și 50 de ml apă. După 5 minute, am adăugat morcovul, ardeiul și sucul de roșii, lăsând la fiert cu capacul pus. După 10 minute, am adăugat mazărea și am mai completat cu puțină apă.
- când carnea și legumele au fost fierte, am stins focul și am lăsat la răcit
- înainte de a consuma preparatul, l-am stropit cu ulei și am presărat deasupra pătrunjel verde proaspăt tocat
♥ deoarece boabele perfect rotunde au risc de înec și aspirație la copilul mic, vă recomand să le aplatizați cu furculița înainte de consum
No Comments