Cereale, pseudocereale și derivate

Pilaf de quinoa

octombrie 9, 2020

Astăzi am mers pe simplu și am pregătit un pilaf rapid de quinoa cu legume.

Ingrediente:
  • un pumn de quinoa (eu am folosit quinoa albă)
  • 1 morcov
  • 1 ceapă albă
  • 1/2 ardei roșu
  • 1/2 dovlecel
  • 200 ml supă de legume (se poate înlocui cu apă)
  • verdeață (eu am folosit pătrunjel verde și mărar)
  • 1 lingură ulei (eu am folosit ulei de dovleac presat la rece)
Cum am procedat:
  • am hidratat peste noapte quinoa în apă cu suc de lămâie. Dimineața am clătit sub jet de apă rece și am fiert quinoa pentru 10 minute
  • într-o altă cratiță, am pus la înăbușit în apă ceapa tăiată solzișori. După 2 minute am adăugat morcovul, ardeiul tăiate cubulețe și supa de legume. După 15 minute, am adăugat dovlecelul răzuit (eu l-am decojit înainte; puteți să îl folosiți și tăiat cubulețe), quinoa strecurată și am lăsat la fiert până când toate legumele au fost gătite complet. Mai adăugați apă dacă este necesar.
  • după stingerea focului, am lăsat puțin la răcit și ulterior am adăugat uleiul și verdeața

♥ Preparatul se potrivește la cină alături de fulgi de drojdie inactivă sau la prânz alături de o altă sursă de proteine (ex pește, ou, carne, brânzeturi)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.