Paste cu paste nu merge…dar paste cu ciuperci, mult usturoi si smantana? Nici nu mai trebuie sa raspund. 😁 Am un pasteozaur, adica un devorator mititel de paste. 🙈
Incerc sa ii gatesc rarut, 1-2 ori pe saptamana paste, mai alternez cu cele din linte, naut, fasole…le combin cu tot ce se poate. Nu prea am intampinat refuz la paste. 😃
Ingrediente:
- 6 ciuperci champinion
- 2 cescute de paste fundite
- 250 gr smantana proaspata Laptaria cu caimac
- 1 ceapa esalot tocata foarte marunt
- 5-6 catei usturoi pisati
- 30 gr unt
- 2 lg ulei de masline extravirgin
- 2 lg zeama de lamaie
- 1 praf nucsoara
- 3 lg patrunjel tocat
- 30 gr parmezan ras
Cum am procedat:
- prima data, am fiert pastele conform indicatiilor, 10’ in cazul meu
- am inabusit ceapa si usturoiul in unt, ulei si o canuta mica de apa (eu am folosit supa de pui)
- am lasat pe foc pana cand apa a scazut aproape de tot
- am taiat feliute ciupercile sterse si le-am adaugat peste ceapa, le-am gatit sub capac pana cand s-au inmuiat
- dupa, am adaugat zeama de lamaie si am gatit 2-3’, iar apoi smantana si nucsoara
- am continuat sa gatesc inca vreo 5’, sa se ingroase sosul, am adaugat si parmezanul, lasand alte 2-3’.
- la final, am adaugat pastele si am tinut pe foc 1-2’ cat sa se omogenizeze sosul cu pastele
- dupa ce am luat de pe foc, am adaugat cele 3 lg de patrunjel, iar la servire, alt patrunjel, dupa gust
Pofta buna!
No Comments