Cereale, pseudocereale și derivate

Paste aite cu ciuperci

decembrie 30, 2020

Paste cu paste nu merge…dar paste cu ciuperci, mult usturoi si smantana? Nici nu mai trebuie sa raspund. 😁 Am un pasteozaur, adica un devorator mititel de paste. 🙈

Incerc sa ii gatesc rarut, 1-2 ori pe saptamana paste, mai alternez cu cele din linte, naut, fasole…le combin cu tot ce se poate. Nu prea am intampinat refuz la paste. 😃

Ingrediente:

  • 6 ciuperci champinion
  • 2 cescute de paste fundite
  • 250 gr smantana proaspata Laptaria cu caimac
  • 1 ceapa esalot tocata foarte marunt
  • 5-6 catei usturoi pisati
  • 30 gr unt
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 praf nucsoara
  • 3 lg patrunjel tocat
  • 30 gr parmezan ras

Cum am procedat:

  • prima data, am fiert pastele conform indicatiilor, 10’ in cazul meu
  • am inabusit ceapa si usturoiul in unt, ulei si o canuta mica de apa (eu am folosit supa de pui)
  • am lasat pe foc pana cand apa a scazut aproape de tot
  • am taiat feliute ciupercile sterse si le-am adaugat peste ceapa, le-am gatit sub capac pana cand s-au inmuiat
  • dupa, am adaugat zeama de lamaie si am gatit 2-3’, iar apoi smantana si nucsoara
  • am continuat sa gatesc inca vreo 5’, sa se ingroase sosul, am adaugat si parmezanul, lasand alte 2-3’.
  • la final, am adaugat pastele si am tinut pe foc 1-2’ cat sa se omogenizeze sosul cu pastele
  • dupa ce am luat de pe foc, am adaugat cele 3 lg de patrunjel, iar la servire, alt patrunjel, dupa gust

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.